”Tesi pyrkii aina positiiviseen yhteiskunnalliseen kädenjälkeen, ja keinomme ovat monipuoliset. MIMIR Fellows -ohjelma lisää esimerkiksi yliopistojen välistä, hedelmää kantavaa yhteistyötä osallistujien kautta. Tutkimuksen kaupallistamisessa onnistuminen taas synnyttänee erityisesti deep tech –yrityksiä. Niiden kasvu tulevaisuudessa kasvattanee Suomelle elintärkeitä panostuksia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan”, taustoittaa yhteistyöhön ryhtymistä Matias Kaila, rahastotiimin johtaja ja MIMIR Fellows -ohjelmasta vastaava henkilö Tesillä.
Kussakin yliopistokaupungissa järjestetään haku kerran vuodessa. Ohjelmaa järjestetään tällä hetkellä Helsingin ja Lappeenrannan lisäksi Norjan Trondheimissa ja Islannin Reykjavíkissa. Toimintaa kaavaillaan järjestettäväksi lopulta kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa.
Valikoituneet opiskelijat suorittavat harjoittelun venture capital -sijoitetuissa startup-yrityksissä tai -rahastoissa, sekä osallistuvat yhteisötapahtumiin ja vieraspuhujien luennoille. Lue lisää ohjelman kotisivuilta, joilla ilmoitetaan aikanaan myös vuoden 2023 haun aukeamisesta.
”Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta tarjoaa tiedelähtöisille innovaatioille ja niiden ympärille rakentuville yrityksille vakaan kasvualustan. Nuoret, joilla on palava halu saada muutoksia aikaiseksi, taas antavat ilmapiirinmuutokseen tarvittavan kipinän. Haaveenani ja tavoitteenani on, että Pohjoismaat olisivat tässä globaaleja suunnannäyttäjiä,” päättää Wallin.
Lisätietoja:
Ghita Wallin
ghita@mimirfellows.org