Tesin trainee-ohjelma – uusia ammattilaisia pääomasijoitusalalle, tuoreita näkemyksiä Tesiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesi pyrkii yhdessä muiden markkinatoimijoiden kanssa rakentamaan Suomeen Euroopan vahvinta ja kilpailukykyisintä startup- ja kasvuyritysten ekosysteemiä tekemällä sijoituksia suoraan startup- ja kasvuyrityksiin ja pääomasijoitusrahastoihin. Lisäksi jaamme monipuolista markkinatietoa esimerkiksi yritysten rahoituksesta ja eri sektoreiden, kuten ruokateknologian, näkymistä. Erityisesti markkinatiedon tuottamisessa lähes vuoden ympäri Tesissä työskentelevillä harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli.

Tesin harjoitteluohjelmassa loppuvaiheen korkeakouluopiskelijat ja vastavalmistuneet saavat mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamiseen kokeneiden ammattilaisten opastuksella ja näyttää kykynsä monipuolisella yritys- ja pääomasijoitusrahastokentällä.

Trainee-ohjelmamme tavoitteena on kasvattaa uusia ammattilaisia pääomasijoitusalalle. Me pidämme huolen siitä, että harjoittelijat ovat ensimmäisestä päivästä lähtien täysillä mukana esimerkiksi sijoitustiimien toiminnassa, valmistelemassa ja esittelemässä sijoituspäätöksiä niin johtoryhmälle kuin hallituksellemme. Myös kansainvälisten verkostojen rakentaminen alkaa täältä meiltä”, sanoo Pia Santavirta, Tesin toimitusjohtaja.

Alaan perehtymisen ohella harjoittelivat elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön pysymisessä ajan hermolla.

Meidän harjoittelijamme tuovat meille tullessaan myös tuoreita näkemyksiään, ja haastavat olemassa olevia toimintatapojamme, mikä on aivan upeaa. Opimme yhdessä todella paljon harjoittelujaksojen aikana”, jatkaa Santavirta.

Suorien ja rahastosijoitusten tiimeihin haetaan harjoittelijoita kaksi kertaa vuodessa. Noin puoli vuotta kestävät harjoittelut sijoittuvat keväälle ja syksylle. Muihin tiimeihin taas otetaan harjoittelijoita tarpeen mukaan. Tesissä työskenteleekin harjoittelijoita lähes vuoden ympäri kesälomakautta lukuun ottamatta.

Avoimet harjoittelijahaut löytyvät kotisivuiltamme Ajankohtaista-osiosta, rekrytointisivustoilta ja sosiaalisen median kanavistamme.

Tutustu alta löytyvien linkkien takaa syksyn 2023 harjoittelijoihin ja heidän kokemuksiinsa teksti- ja videomuodoissa! Voit lisäksi tutustua alumnien antamiin erinomaisiin arvioihin harjoitteluohjelmasta.

  • Tesi on merkittävä toimija suomalaisilla pääomasijoitusmarkkinoilla ja sijoitusstrategia ulottuu hyvin eri vaiheissa oleviin yhtiöihin. Tämän vuoksi koin, että Tesi on loistava paikka tutustua toimialaan.” – Emmi Tiensuu, syksyn 2023 harjoittelija, strategia- ja kehitystiimi
  • Tesillä pääsee tutustumaan sekä suorien sijoitusten että rahastosijoitusten logiikkaan, ja kulttuuri tukee työn ja vapaa-ajan välistä tasapainoa. Tesin sijoitusteemoista erityisen kiinnostavia ovat esimerkiksi terveysteknologia ja kiertotalous.” – Tatu Hämäläinen, syksyn 2023 harjoittelija, strategia- ja kehitystiimi
  • Mielestämme suorasijoitustiimeissä työskentely sopii loistavasti kenelle tahansa alasta kiinnostuneelle koulutus- tai työtaustasta riippumatta. Tärkeintä on, että on motivoitunut ja valmis oppimaan uutta.” – Rilla Saukkonen & Emil Männistö, syksyn 2023 harjoittelijat, suorasijoitustiimit
  • Yllättävintä harjoittelussani on ollut se, kuinka paljon olen saanut vastuuta ja päässyt itsenäisesti hoitamaan vaativiakin tehtäviä heti ensimmäisistä päivistä lähtien. On ollut myös positiivinen yllätys, miten paljon omilla mielenkiinnon kohteilla voi vaikuttaa siihen, millaisiin hankkeisiin pääsee mukaan.” – Daria Andreeva, syksyn 2023 ja kevään 2024 harjoittelija, rahastosijoitustiimi

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jolla on talouden kasvuun ja uudistumiseen sekä investointien edistämiseen keskittyvä teollisuuspoliittinen tehtävä. Sijoitamme markkinaehtoisesti pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. tesi.fi | X (Twitter) | LinkedIn | Uutiskirje