Traineena pääomasijoittamisen maailmassa: Jesse Väisänen ja yllättävin havainto

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesin trainee-ohjelma tarjoaa opintojensa loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tutustua pääomasijoittamisen maailmaan. Ohjelmassa traineet pääsevät tutustumaan pääomasijoitusalan eri työtehtäviin kokeneiden ammattilaisten johdolla ja näyttämään omaa osaamistaan Tesin monipuolisella yritys- ja rahastokentällä.

Pääomasijoitusalaan perehtymisen ohella traineet elävöittävät Tesin työyhteisöä, tuovat mukanaan uusia ideoita ja näkemyksiä sekä testaavat Tesin arvopohjaa. Harjoittelijoilla onkin tärkeä rooli Tesin työyhteisön uudistumisessa ja pääomasijoitusalakin saa uusia osaajia pitkällä aikavälillä.

Syksyllä 2021 Tesillä aloitti yhteensä neljä uutta ja innokasta traineeta sijoitus- ja kehitystiimeissä. Miten syksy on lähtenyt käyntiin uusilla tesiläisillä? Millaisten työtehtävien parissa päivät ovat kuluneet? Entä mikä on päässyt yllättämään?

Traineena pääomasijoittamisen maailmassa -juttusarjassa pääsemme tutustumaan tarkemmin kuhunkin Tesin traineeseen. Ensimmäisenä vuorossa on sijoitusanalyytikko-trainee Jesse Väisänen.

Harjoittelujakson parhaaksi puoleksi nostettakoon ennen kaikkea loistavat kollegat läpi organisaation sekä kannustava yrityskulttuuri Tesillä.

- Jesse Väisänen, sijoitusanalyytikko-trainee

Kuka? Jesse Väisänen, sijoitusanalyytikko-trainee Kasvu & teolliset – ja Venture capital -tiimeissä.

Mistä? Opiskelin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa rahoitusta ja valmistuin maisteriksi keväällä 2021. Aiemmin olen työskennellyt mm. yritysjärjestelyiden parissa Nordean Corporate & Investment Banking Advisory -yksikössä (2019) sekä pääomasijoituksen merkeissä Vaaka Partnersilla (2020).

Mitä? Työtehtävieni puolesta olen ollut mukana sijoitusesitysten valmistelussa, päässyt tapaamaan kohdeyrityksiä sekä valmistellut erilaisia portfolio- ja kohdeyhtiöliitännäisiä markkina- sekä yhtiökohtaisia analyysejä. Vaikka työtehtävät ovat olleet erittäin kiinnostavia, harjoittelujakson parhaaksi puoleksi nostettakoon ennen kaikkea loistavat kollegat läpi organisaation sekä kannustava yrityskulttuuri Tesillä. Yllättävin havainto harjoittelun aikana on ollut juuri Tesin vahva fokus organisaation laajuisten kyvykkyyksien kehittämiseen ja tätä kautta myös tiimien väliseen yhteistyöhön ja läpinäkyvyyteen. Kokonaisuudessaan olen ollut harjoittelujaksoon erittäin tyytyväinen.

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi @TesiFII