3TS Capital Partners on kerännyt neljännen rahastonsa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen pääomasijoitusyhtiö 3TS Capital Partners on sulkenut Fund IV -rahastonsa. Rahaston tavoitekoko on 150 miljoonaa euroa ja se suljetaan nyt ensimmäistä kertaa. Yhtiön aiemmat, kooltaan yhteensä yli 300 miljoonan euron rahastot ovat sijoittaneet yli 50 yritykseen ympäri Eurooppaa ja edistäneet eurooppalaisen innovaatio- ja teknologiaekosysteemin kehitystä.

Rahaston sijoittajina toimivat useat tunnetut institutionaaliset sijoittajat, kuten Euroopan investointirahasto (EIR), Erste Group Bank AG, Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy), sekä useat family officet ja teknologiayrittäjät.

Uusi rahasto sijoittaa kasvaviin ohjelmisto-, teknologiapalvelu- ja verkkokauppasektorin yrityksiin osallistumalla 5–20 miljoonan euron kokoisiin sijoituskierroksiin. Yhtiön edellisten rahastojen tapaan 3TS:n neljäs rahasto sijoittaa pääasiallisesti Keski- ja Itä-Eurooppaan, mutta myös Suomella tulee olemaan merkittävä rooli rahaston sijoitusstrategiassa.

”Olemme seuranneet 3TS:n toimintaa jo vuosien ajan ja sen ainutlaatuinen markkina-asema on tehnyt meihin vaikutuksen. 3TS:llä on laaja ymmärrys ja pitkäaikainen kokemus itäisen Euroopan teknologia- ja kasvuyhtiöekosysteemistä. Uskomme, että tämän osaamisen tuominen suomalaisten yhtiöiden käyttöön avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä moninaistaa suomalaisille kasvuyhtiöille tarjolla olevia rahoitusmahdollisuuksia”, kommentoi Tesin sijoitusjohtaja Petteri Laakso.

Katso lisää:
3TS Capital Partnersin tiedote

Lisätietoja:
Petteri Laakso, sijoitusjohtaja, Tesi
+358 50 463 9313
petteri.laakso@tesi.fi

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,9 miljardia euroa. www.tesi.fi @TesiFII