Aidonille Pohjoismaiden suurin etäluentatoimitussopimus

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä


Sopimusta allekirjoittamassa Aidonin Norjan maajohtaja Thor-Erik Næss (vasemmalla), Aidonin toimitusjohtaja Timo Chrons sekä Hafslund Nett:n projektipäällikkö Sigurd Kvistad ja Senior Vice President Kristin Lian. (Kuva: Aidon)

Aidon toimittaa älykkään sähkönmittausratkaisun Norjan suurimmalle verkkoyhtiölle Hafslund Nett:lle. Oslon ja 33 ympäryskunnan sähköasiakkaille asennetaan 700.000 sähkönkulutusta mittaavaa Aidonin energiapalvelulaitetta. Laitteiden lisäksi toimitus kattaa luentatietoa käsittelevän etäluentajärjestelmän, tietoliikennejärjestelmän sekä muut kokonaisuuteen liittyvät palvelut. Laitteiden asennus alkaa ensi vuoden alkupuoliskolla ja valmistuu vuonna 2019.

– Laajan ja perusteellisen selvityksen pohjalta arvioimme Aidonin kokonaistaloudellisimmaksi ratkaisuksi, jonka teknologia suuntautuu tulevaisuuteen, Hafslund Nett:n Senior Vice President Kristin Lian sanoo.

– Aidonin ratkaisu tuo meille pitkälle kehitetyt älykkään sähköverkon toiminnallisuudet sekä edistyksellisen langattoman tiedonsiirtoalustan, jonka älykkyyttä, joustavuutta ja suorituskykyä tarvitsemme seuraavissa kehitysvaiheissa. Lisäksi se tarjoaa hyvän IPv6-tuen sekä tarpeisiimme räätälöitävän luentajärjestelmän, Lian toteaa.

– Hafslundin valitsema ratkaisu on tärkeä edistysaskel kohti älyverkkojen seuraavaa vaihetta, jossa verkon tuottama tieto luo suuren osan sen arvosta. Uuden järjestelmän avulla Hafslund saa paljon mittarinluentaa laajemman toiminnallisuuden, mm. paljon tietoa sähköverkon tilasta, mikä mahdollistaa luotettavan ja tehokkaan verkonhallinnan, sanoo Aidonin Norjan maajohtaja Thor-Erik Næss.

Aidonin toimitusjohtaja Timo Chrons näkee yhtiön menestykselle Norjassa kaksi syytä yli muiden. Ensimmäinen on edelläkävijyys tuotekehityksessä. Yritys kehitti ensimmäisenä avoimeen arkkitehtuuriin perustuvan etäluentajärjestelmän, mikä hänen mukaansa muutti ajattelutapaa koko toimialalla. Aidonin älykkääseen energiamittariin liitettiin pian uusia etäpäivitettäviä toiminnallisuuksia ja etäluentajärjestelmä kytkettiin energiayhtiöiden verkonhallintaan ja liiketoimintajärjestelmiin.

Chrons kertoo tätä edelläkävijyyttä arvostettavan erityisesti Norjassa, jossa sähköverkon älykkyyttä tukeville toiminnallisuuksille, tiedonsiirron luotettavuudelle ja elinkaarikustannuksille on asetettu erittäin korkeat vaatimukset.

– Toinen menestystekijä on suomalaisten asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa tehty tiivis yhteistyö, joka on johtanut tähän mennessä yli miljoonan energiapalvelulaitteen käyttöönottoon. Näiden lisäksi meillä on nyt Norjassa sopimukset yhteensä yli miljoonan laitteen toimituksista. Onnistumisemme Norjassa on osa yhteistä suomalaista menestystä. Norjan markkinoilla kertyneet kokemukset ja sinne kehitetyt ratkaisut lupaamme tuoda vastavuoroisesti kotimaisten asiakkaidemme käyttöön, Timo Chrons sanoo.

Lisätietoja:

Timo Chrons, toimitusjohtaja, Aidon Oy
timo.chrons(at)aidon.com, puh. 0400 775300

Truls E. A. Jemtland, Director of Communications, Hafslund
truls.jemtland(at)hafslund.no, puh. +47 92029480

Aidon on Pohjoismaiden johtava avoimeen arkkitehtuuriin pohjautuvien etäluentajärjestelmien ja uuden sukupolven älykkäiden energiapalvelulaitteiden toimittaja. Aidonin tuotteet ovat käytössä yli miljoonassa mittauspisteessä Pohjoismaissa. Aidonilla on toimipisteet Jyväskylässä ja Vantaalla sekä Täbyssä Ruotsissa ja Askerissa Norjassa.

Oslon pörssissä listattu Hafslund ASA on yksi Pohjoismaiden suurimmista energia-alan pörssiyhtiöistä. Hafslund on Norjan suurin sähkönsiirtoyhtiö, johtava sähköntuottaja ja merkittävä vesivoimaan perustuvan uusiutuvan energian tuottaja yli sadan vuoden ajan. Hafslund-konserni on Pohjoismaiden viidenneksi suurin sähkönmyyjä.