Aiempi menestys siivitti ylimerkintää: Lifeline Ventures keräsi 130 miljoonan euron rahaston

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Lifeline Ventures IV -rahasto sijoittaa noin 40 yritykseen seuraavien viiden vuoden aikana. Rahastosta tehtävä enkeli- tai siemensijoitus on suuruudeltaan 200 000 eurosta kahteen miljoonaan euroon. Lifeline tunnetaan liitynnästään alkuvaiheen teknologia- ja ohjelmistoyrityksiin. Sen aiemmista sijoituksista menestyksekkäimpiä ovat Supercell, Applifier ja Nonstop Games, nykyisiin kuuluvat esimerkiksi Wolt, Oura, Sulapac ja Iceye. Viime aikoina Lifeline on suosinut etenkin tiedepohjaisia yrityksiä esimerkiksi optiikan, virtuaalitodellisuuden ja materiaaliteknologian aloilla.

”Ensimmäinen, vuoden 2012 rahastomme on osoittautunut poikkeuksellisen onnistuneeksi. Oman vuosikertansa globaalissa vertailussa se lukeutuu tuotoiltaan helposti kovimpaan kvartiiliin”, kertoo Lifelinen partneri Samuli Leppänen.

Viime vuonna suomalaiset startupit keräsivät yhteensä ennätykselliset 480 miljoonaa euroa. Sen osalta Lifeline arvioi portfolioyritystensä vastaavansa noin 30 %:n pääomaosuudesta.

Kotimaisen pääomasijoitusmarkkinan sijoituksista alkaa kypsyä joukko, joiden rahoituskierrokset ovat kymmeniä miljoonia euroja. Tämän kokoiset kierrokset ovat suurelta osin vaatineet kansainvälisiä sijoittajia, ja lähes kaikki kierrokset ovat koostuneet lukuisista sijoittajista.

”Haluamme olla alkavan yrityksen ensimmäinen sijoittaja. Onnistuneimmat sijoituksemme ovat pääosin niitä, joissa olemme toimineet enkelisijoittajana. Nyt uusi, aiempaa selvästi suurempi rahasto mahdollistaa osallisuuden yhä pidemmälle viedyssä yrityskehityksessä. Maisema on mullistunut: startuppien taso on noussut huimasti ja alkuvaiheen yrityksistä parhaat pystyvät myös rekrytoimaan osaavimmat tekijät”, korostaa Lifelinen toisena perustajana tunnettu Timo Ahopelto.

”Hienoa saada Suomeen rahasto, jonka koko mahdollistaa mukanaolon parhaissa varhaisen vaiheen sijoituskohteissa niiden myöhäisemmilläkin rahoituskierroksilla. Rahastoa hallinnoi kansainvälisesti vahvasti verkottunut ja kokenut toimija, mikä sekin edistää kansainvälisten sijoittajien kiinnostusta kotimaisiin yrityksiin erityisesti isommissa rahoituskierroksissa”, sanoo Tesin sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen.

Lisätietoja:

Lifeline Ventures

Timo Ahopelto, timo@lifelineventures.com

Samuli Leppänen, samuli@lifelineventures.com

Tiimikuvassa Kai Backman,Timo Ahopelto, Samuli Leppänen, Petteri Koponen ja Juha Lindfors.

Lifeline Ventures on suomalainen aikaisen vaiheen pääomasijoitusyhtiö, joka on sijoittanut hyvin laajasti bioteknologiasta mobiilipeleihin. Lifeline Venturesin ensimmäinen rahasto on perustettu vuonna 2012 ja yhtiön pääkonttori on Helsingissä. Rahaston sijoituskohteita yhdistää mahdollisuus tulla maailman johtavaksi yritykseksi omalla alueellaan. Lifeline Venturesilla on noin 70 sijoituskohdetta Suomessa, mm. Aiven, Oura, Varjo, Sulapac, Dispelix, Smartly.io, Swappie, Altum Technologies, Solar Foods, Iceye ja Wolt. www.lifelineventures.com