A-Katsastus myytiin Bridgepointille

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

MB Rahastot on rinnakkaissijoittajiensa kanssa luopunut A-Katsastuksen omistuksesta ja myynyt yrityksen eurooppalaiselle pääomasijoittajalle Bridgepointille. Yrityksen johto jatkaa omistajana ja nykyisissä tehtävissään. Suomen Teollisuussijoitus Oy oli yksi kanssasijoittajista vuodesta 2003 lähtien.

A-Katsastus on onnistunut kansainvälistymisessä erityisesti Itämeren alueella. Yhtiö on Pohjois- ja Itä-Euroopan johtava yksityinen ajoneuvojen katsastus-, rekisteröinti- ja kuljettajatutkintopalveluita tarjoava yritys. Suomen lisäksi yhtiöllä on katsastusliiketoimintaa Latviassa, Puolassa, Tanskassa ja Venäjällä. Katsastusasemia on yhteensä lähes 200, joista Suomessa yli 160. Henkilöstöä A-Katsastuksella on yhteensä noin 1400, joista 1200 työskentelee Suomessa.

Vuonna 2004 yrityksen liikevaihto oli 81,3 miljoonaa euroa. Kaupan osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

– Uusi omistaja takaa meille jatkossakin hyvät resurssit kansainväliseen kasvuun ja palveluiden kehittämiseen Suomessa, A-Katsastuksen toimitusjohtajana jatkava Lasse Korppi vahvistaa.


Suomen Teollisuussijoitus Oy
on valtion omistama, kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalalla toimiva pääomasijoitusyhtiö. Vuonna 1995 perustettu yhtiö sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemenrahoittaja. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 300 miljoonaa euroa.
www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

johtaja Kimmo Viertola, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. (09) 6803 6815 ja 050 309 2734, kimmo.viertola@teollisuussijoitus.fi

A-Katsastuksen kotisivut: www.a-katsastus.fi