Algorithmiq keräsi kasvurahoitusta lääkekehitykseen kvanttitietokonealgoritmeilla

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Kasvuyritys Algorithmiq kehittää kvanttitietokonealgoritmeja ja sovelluksia lääkekehitykseen. Tarkkaan ottaen yhtiön algoritmeilla nopeutetaan ja tehostetaan lääkekehitystä simuloimalla molekyylien kemiallista toimintaa. Tavoitteena on tehdä algoritmeilla nykyisistä kvanttitietokoneista kaupallisesti käytännöllisiä kolmessa vuodessa.

Tuoretta, noin 14 miljoonan euron kasvurahoituskierrosta johti Inventure. Lisäksi sille osallistuivat Tesi, Presidio Ventures (japanilaisen Sumitomo-konsernin yrityssijoitushaara) sekä lontoolainen Thames Trust, yhdessä olemassa olevien sijoittajien kanssa. Sijoituskierrokseen osallistui myös Euroopan investointipankki Tesin ja EIP:n yhteisrahoitusohjelman kautta.

”Tuemme innolla Algorithmiqin kunnianhimoista, maailmanluokan tiimiä. Lääkekehitys on yksi vaikuttavimmista kvanttilaskennan sovelluskohteista, ja Algorithmiqilla on jo vakuuttavia teknisiä näyttöjä tältä alueelta. Temaattisesti sijoitus osuu sijoitusstrategiaamme erinomaisesti: yhtiön potentiaali on mullistava, ja se toimii kahden fokusalueemme, syväteknologian ja terveystieteiden, rajapinnassa”, kommentoi Joni Karsikas, sijoitusjohtaja Tesillä.

Tesin sijoitus yritykseen oli sen ensimmäinen.

Lisätiedot:
Joni Karsikas, sijoitusjohtaja, venture capital -sijoitukset
joni.karsikas@tesi.fi 
+358 40 827 0395

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, perusteltua näkemystä, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter LinkedIn | Uutiskirje