Alibaban johdolla 23 miljoonaa euroa suomalaisen MariaDB:n kasvuun

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä


Alibaban ja Euroopan investointipankin rahoitus vauhdittavat MariaDB:n nousua avoimen lähdekoodin maailmanlaajuiseksi tietokantastandardiksi

MariaDB jatkaa yhteistyötään Alibaba Groupin pilvipalveluyhtiön Alibaba Cloudin kanssa kehittääkseen uusia ratkaisuja pilvipalveluihin ja kehittyviin käyttötapauksiin. MariaDB tavoittaa yli 60 miljoonaa kehittäjää osana jokaista merkittävää Linux-jakelupakettia sekä yhä kattavammalla saatavuudella maailman suurimpien pilvipalvelutarjoajien kautta. Viimeisimmät sijoitukset kuvastavat MariaDB:hen kohdistuvaa kasvavaa maailmanlaajuista kiinnostusta.

”Avoimen lähdekoodin tietokantoja otetaan jatkuvasti käyttöön eri puolilla maailmaa”, MariaDB Corporationin toimitusjohtaja Michael Howard toteaa. ”Kansainväliset pankit ja johtavat teleyritykset ovat valinneet MariaDB:n omien tuotteiden sijaan johtuen sen kattavista, seuraavaa sovellussukupolvea ajatellen rakennetuista tietokantaominaisuuksista.”

”Rahoituskierros mahdollistaa uusien pilvi- ja automaatioratkaisujen kehittämisen sekä auttaa meitä tuomaan tietokantaamme uusia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä markkinoiden helpoimmin käytettävän, laajennettavan ja käyttöönotettavan ympäristöstä riippumatta. Sijoitus yhdessä EIP:n rahoituksen kanssa on osa monivaiheista strategiaamme vahvistaa MariaDB:tä eri markkina-alueilla, ja se tukee meitä yrityksen seuraavassa kasvuvaiheessa”, kertoo MariaDB:n talousjohtaja Kenneth Paqvalén.

MariaDB:n avoimen lähdekoodin malli ja yhteisön aktiivinen osallistuminen kehittämiseen mahdollistavat yhtiölle aiempaa nopeamman iteroinnin sekä uusien, alan johtavien ominaisuuksien lisäämisen nopeammin kuin suljettua lähdekoodia käyttävät ohjelmistotalot, kuten esimerkiksi Oracle. Muun muassa teknologiajätit Alibaba, Tencent ja Facebook tekevät yhteistyötä MariaDB:n kanssa.

Alibaba Cloud toimii MariaDB:n kehittäjänä ja käyttäjänä. MariaDB ja Alibaba Cloud ovat tehneet tiivistä yhteistyötä parantaakseen AliSQL:n kaltaisten tuotteiden ominaisuuksia. AliSQL on pilvipohjainen avoimen lähdekoodin projekti, joka mahdollistaa Alibaban yhteistyön MariaDB:n kanssa.

”MariaDB:stä on tulossa johtava standardi yrityskäyttöön soveltuvissa avoimen lähdekoodin tietokannoissa”, Alibaba Cloudin varatoimitusjohtaja Jin Li sanoo. ”Uskomme, että avoimen lähdekoodin yhteisön symbioottiset suhteet luovat hyvät edellytykset sekä MariaDB:n tietokantatekniikan että meidän pilvialustamme menestykseen, ja mahdollistavat uudenlaisten ratkaisujen kehittämisen pilvialustoille, omiin palvelimiin ja niiden yhdistelmille.”

MariaDB parantaa liikkuvuutta pilvipalvelussa

Pilviarkkitehtuurien laajamittainen käyttöönotto kasvattaa huolta siitä, että pilvipalvelujen myyjän toimittajariippuvuus johtaa samaan valintojen vähäisyyteen kuin suljetuissa järjestelmissä. MariaDB on käyttöönoton osalta puolueeton, riippumaton toimittajasta sekä suunniteltu käsittelemään tapahtumiin perustuvia, analyyttisiä ja verkon laajuisia työkuormia millä tahansa julkisella, yksityisellä tai hybridimuotoisella topologialla. MariaDB:n liikkuvuus tarjoaa asiakkaille joustavuutta ja tehoa parhaalla mahdollisella avoimen lähdekoodin tietokannalla.

MariaDB ennätyskasvussa

MariaDB päättää 30.9.2017 päättyneen tilivuoden ja viimeisen neljänneksen ennätykselliseen kasvuun.
● Nopea liikevaihdon kasvu: Keskimääräinen kaupan koko kaksinkertaistui, kun asiakkaat ottivat MariaDB:n käyttöön kasvavilla liiketoiminnan segmenteillään, mukaan lukien ensimmäinen yhtiön laajuinen vaihto- ja siirtoratkaisu Oracle Enterprisesta MariaDB:hen.
● Uudet tietokantaratkaisut: Vuonna 2017 MariaDB jatkoi innovatiivisen kehityksen linjallaan tarjoten kaksi uutta tietokantaratkaisua: MariaDB TX:n, joka on kattava tietokantaratkaisu tapahtumiin pohjautuviin työkuormiin, ja MariaDB AX:n, joka on uudenaikainen tietojen varastointiratkaisu tehokkaaseen analytiikkaan.

 

Yhteystiedot medialle:

MariaDB
Kenneth Paqvalén, talousjohtaja
kenneth.paqvalen@mariadb.com
+44 7917 584918

 

Lisätietoa:
● Käy osoitteessa www.mariadb.com.
● Seuraa Twitterissä: @mariadb.
● Lue MariaDB:n blogia.

 

Tietoja MariaDB Corporation -yhtiöstä

MariaDB Corporation kehittää maailman nopeimmin kasvavaa avoimen lähdekoodin tietokantaa, MariaDB:tä. MariaDB on oletuksena merkittävissä Linux-jakelupaketeissa kuten Red Hatissä, Ubuntussa ja SUSEssa, joilla on yhteensä yli 60 miljoonaa käyttäjää. MariaDB soveltuu käytettäväksi hybridimallisissa, julkisissa ja yksityisissä pilvissä esimerkiksi Dockerin, Microsoft Azuren, AWS:n ja OpenStackin kaltaisten teknologioiden kanssa. Viimeisen vuoden aikana yritys on kasvattanut tarjontaansa MariaDB MaxScalella ja MariaDB ColumnStorella, jotka laajentavat entisestään MariaDB:n sovellusmahdollisuuksia suuryrityskäytössä. Yhteisölähtöiseen kehitykseen ja asiakkaiden menestykseen sitoutunut MariaDB on johtava tietokanta, jota kehittäjät suosivat ja johon suuryritykset luottavat.

MariaDB tietokanta
MariaDB:n tietokantaa käytetään tukemaan laajaa sovellusvalikoimaa kaikilla teollisuusaloilla esimerkiksi pankkien luottokorttitapahtumien ja sijoitusten sovelluksissa, telealan asiakaspuhelintietojen ja -laskutuksen sovelluksissa sekä verkkokaupan inventoinnin, ostojen ja tilausten toteutuksessa. MariaDB selviytyy mistä tahansa tapahtumiin tai analytiikkaan perustuvista työkuormista, joten se tukee yhtiöiden kaikkein kriittisimpiä sovelluksia kaikkialla maailmassa.