Älylasien linssiteknologiaa kehittävä Dispelix kerännyt 28,4 miljoonan euron rahoituskierroksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Älylaseihin ja lisätyn todellisuuden (AR) näyttöihin linssejä ja näyttöjä kehittävä Dispelix on kerännyt 28,4 miljoonan euron Series B -rahoituskierroksen. Rahoituksen turvin espoolainen alan pioneeri kykenee jatkamaan maailman ohuimpien ja kepeimpien linssien ja näyttöjen kehittämistä aaltoputkiteknologiaansa hyödyntäen. Yritys kykenee myös palvelemaan yhä useampaa alkuperäisvalmistajaa ja käynnistämään massatuotantoa kuluttajille.

Rahoituskierrosta johti irlantilainen Atlantic Bridge, ja CCB Trust sekä Flashpoint tulivat mukaan uusina sijoittajina. Kierrokselle osallistuivat myös vanhat sijoittajat Lifeline Ventures, VTT Ventures, 3M Ventures sekä Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy).

”Etätyöskentelyn lisääntyessä paikkasidonnaisuus menettää merkitystään. Tarve työyhteisön, kumppaneiden ja asiakkaiden väliselle kanssa käymiselle kuitenkin säilyy. Jotta tämä ”metaversumi” mahdollistuisi tarvitaan laadukkaita virtuaali- ja lisätyn todellisuuden-laitteistoa ja -ohjelmistoa. Dispelixillä on tässä tärkeä rooli sen pystyessä tarjoamaan muille yrityksille mahdollisuuden pysyä tuottavina ja kilpailukykykyisinä. Työmatkustuksen vähentyessä myös päästömäärät vähenevät, ja kansainvälisten osaajien houkuttelusta tulee helpompaa heidän kyetessä työskentelemään mistä tahansa”, kommentoi Keith Bonnici, Tesin venture capital -tiimin sijoitusjohtaja. ”Tesi sijoittaa mielellään Dispelixin ja Varjo Technologiesin kaltaisiin yrityksiin, jotka tekevät Suomesta yhden metaversumikehityksen kärkimaista.”

Tesi teki ensisijoituksensa yhtiöön vuonna 2018. Yritys on tähän mennessä kerännyt kasvurahoitusta yhteensä 43,2 miljoonaa euroa.

Lue lisää:

TechEU-artikkeli Dispelixin sijoituskierroksesta 8.11.2021 (englanniksi)

Lisätietoja:

Keith Bonnici, sijoitusjohtaja, venture capital -sijoitukset, Tesi
+358 40 1799 584
keith.bonnici@tesi.fi

Dispelix kehittää lisätyn todellisuuden (Augmented Reality, AR)-sovelluksiin tarkoitettujen lasien linssejä, joiden kilpailuvaltteja ovat keveys, kustannustehokkuus ja kuvan laatu. Nämä ominaisuudet mahdollistava yrityksen aaltoputkiteknologia on maailman kärkeä. www.dispelix.com

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII