Beneq ostaa Planarin EL-liiketoiminnan

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Beneq ilmoitti 30.11.2012 ostaneensa elektroluminesenssi(EL)-liiketoiminnan yhdysvaltalaiselta Planar Systems, Inc.:iltä, joka on maailman johtava erikoisnäyttöjen toimittaja. Uuden liiketoimintayksikön nimi Lumineq kertoo Beneqin vahvasta sitoutumisesta ohutkalvoelektroluminesenssi-näyttöteknologiaan ja ALD- (atomic layer deposition, atomikerroskasvatus) teknologian hyödyntämiseen lukuisten tuotteiden valmistuksessa. Nämä EL-näytöt tulevat täydentämään Beneqin jo olemassa olevaa tuotevalikoimaa.

”Beneqille tämä yrityskauppa on luonteva strateginen askel ALD-teknologian kaupallisen käytön lisäämiseksi ja se antaa meille mahdollisuuden laajentaa ALD-teknologian avulla valmistettavien tuotteiden valikoimaa”, sanoo Beneq Oy:n toimitusjohtaja Sampo Ahonen. Yrityskaupan myötä Beneq ottaa haltuunsa maailman suurimman ALD-pinnoitukseen erikoistuneen tuotantolaitoksen, joka on myös maailman ensimmäinen teollisessa mittakaavassa suomalaista ALD-innovaatiota hyödyntävä tuotantolaitos ja samalla merkittävä osa suomalaista teollisuushistoriaa.

Beneq on aiemmin keskittynyt lähinnä ohutkalvolaitteistojen valmistukseen, joten nyt sillä tulee olemaan mahdollisuus tarjota asiakkaille entistä suurempia ja räätälöidympiä pinnoituspalveluja. Kaupan myötä yrityksen pinnoituspalvelukapasiteetti kasvaa merkittävästi. Beneq on myös sitoutunut Lumineq-tuoteperheen pitkäjänteiseen kehittämiseen ja haluaa löytää uudenlaisia sovelluksia ja uutta liiketoimintaa. ”Yrityskauppa tarjoaa mahdollisuuden rakentaa Lumineqista oma selkeä tuotemerkki Beneq-konsernissa, mikä tuo jatkuvuutta ja kasvua liiketoimintaan”, Ahonen sanoo.

Beneq takaa olemassa oleville Lumineq-asiakkaille jatkuvuuden, asiantuntijuuden ja taloudelliset resurssit, jotta toimitukset ja asiakaspalvelu jatkuvat keskeytyksettä.

Lisätietoja:

Tj Sampo Ahonen, Beneq Oy
Puh: +358 40 520 1090
e-mail: sampo.ahonen(at)beneq.com

Lumineq, Beneq Oy:n liiketoimintayksikkö, on maailman johtava ohutkalvo¬elektroluminesenssi (TFEL)-näyttöjen valmistaja ja kehittäjä. Lumineq-näyttöjä käytetään hyvin monenlaisissa sovelluksissa kaivostoiminnassa, merenkulussa, öljynporauslautoilla, turvallisuusteollisuudessa, lääketieteen laitteissa sekä puolustus-/ilmailu- ja muussa teollisuudessa. Näytöt ovat kestäviä ja hyvin luotettavia ja soveltuvat erityisen hyvin vaativiin olosuhteisiin. Lumineq valmistaa ja kehittää myös täysin läpinäkyviä ohutkalvo-elektroluminesenssi¬näyttöjä (TASEL) sovelluksiin, joissa esteettisyys yhdistyy ylivoimaiseen luotettavuuteen ja ainutlaatuiseen katselukokemukseen. www.lumineq.com

Beneq Oy on vuonna 2005 perustettu ohutkalvoteollisuuden ja tutkimusmaailman laitetoimittaja ja vaativien ohutkalvosovellusten kehittäjä, ja maailman johtava ohutkalvoelektroluminesenssiin (TFEL) perustuvien näyttöjen valmistaja. Pinnoituslaitevalikoimamme perustuu atomikerroskasvatukseen (engl. atomic layer deposition, ALD) ja aerosoliteknologiaan (nAERO® and nHALO®). Tarjoamamme laitteiden ja teknologian sovellusalueita ovat esimerkiksi cleantech-alueella aurinkoenergian talteenottoon, OLED-teknologiaan ja toiminnallisiin laseihin liittyvät pinnoitusratkaisut. Beneqin strategiaan kuuluu olennaisesti tunnistaa asiakkaidemme tarpeet ohutkalvo- ja pinnoituspuolella, ymmärtää ja kehittää ratkaisu ja lopuksi kaupallistaa työn tulos teollisen laitteen muodossa. Tärkeä osa liiketoimintaamme on siksi oma tuotekehitys- ja pinnoituspalvelutoimintamme, jossa työskentelee poikkeuksellisen suuri ja monialainen ryhmä ohutkalvopinnoitusteknologian ammattilaisia. www.beneq.com

Beneq ja nAERO ovat Beneq Oy:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.