Bioenergiayhtiö Greenvironmentille 22 miljoonan euron jatkosijoitus

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Lontoolainen Cheyne Capital Management sekä kotimaiset Innofinance Oy, Midinvest Management Oy ja Suomen Teollisuussijoitus Oy ovat sijoittaneet yhteensä 22 miljoonaa euroa bioenergiaan ja vaativiin energiasovelluksiin erikoistuneeseen Greenvironment Oy:öön. Pääomalla yhtiö laajentaa toimintaansa Saksassa ja tähtää Euroopan suurimmaksi biokaasusähkön tuottajaksi.

– Nyt sovittu rahoituspaketti mahdollistaa strategian mukaisen nopean kasvun aloittamisen Saksan markkinoilla. Se luo uskottavuutta ja mahdollistaa organisaation kehittämisen ja siten kyvyn vastata markkinoiden haasteeseen, sanoo Greenvironment Oy:n toimitusjohtaja Matti Malkamäki.

Yhtiö aloittaa itse kehittämäänsä BrennWERT-konseptiinsa perustuvien biokaasuvoimaloiden rakentamisen ja operoinnin aluksi Saksan markkinoilla, jossa sillä on jo sopimukset viidestä laitoksesta.

– Olemme päättäneet keskittää voimat aluksi Saksan markkinoille, jossa monet tekijät puoltavat biokaasuun perustuvaa energiatuotantoa. Uskomme, että innovatiivisella liiketoimintamallillaan yhtiö tulee menestymään markkinoilla, perustelee sijoitusta Innofinancen toimitusjohtaja ja Greenvironmentin hallituksen puheenjohtaja Martti Hintikka: – Samalla olemme osoittaneet, että määrätietoisella työllä Suomesta voidaan saada kansainvälisille markkinoille kilpailukykyinen yritys, jolla on erinomaiset edellytykset kasvaa merkittäväksi toimijaksi.

– Greenvironment on näyttävä esimerkki cleantech-alan kasvuyrityksestä, joita Teollisuussijoituksen sijoitussalkussa on jo kymmenen. Ympäristöä ja energiaa säästävät teknologiat ovat suomalaista vientiä parhaimmillaan, sanoo johtaja Mika Räsänen Teollisuussijoituksesta.

EU:n päätökset sitovista päästötavoitteista tulevat pakottamaan kaikki jäsenmaat uusiutuvan energian käyttöön. Saksa on ollut edelläkävijä Euroopassa ja nyt muidenkin maiden aktivoituminen tulee takaamaan Greenvironmentin liiketoiminnalle kasvavat markkinat.

Greenvironmentin strategiana on operoida itse kehittämiään ja rakennuttamiaan biovoimalaitoksia ja myydä tuotettu sähkö ja lämpö paikallisille energiayhtiöille. Yhtiö julkisti ensimmäisen 16 miljoonan euron arvoisen 20-vuotisen sopimuksensa Saksan Remlingenissä huhtikuussa 2006. Sen jälkeen yhtiö on tehnyt jo neljä uutta sopimusta. Kasvunäkymät biosähköntuotannolle Saksassa ovat erinomaiset, sillä hallituksen ympäristöpolitiikan seurauksena pienvoimaloiden määrän ennustetaan nousevan nykyisistä noin 5 000:sta 30 000:een vuoteen 2015 mennessä.


Greenvironment Oy
on suomalainen bioenergiaan ja vaativiin energiasovelluksiin keskittyvä yritys. Kehitämme ja tarjoamme paikalliseen bioenergian tuottoon uusia, innovatiivisia tuotteita, joiden avulla pystymme toteuttamaan eri asiakkaidemme tarpeisiin soveltuvia ratkaisuja. www.greenvironment.fi

Innofinance Oy on yksityinen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Lappeenrannassa ja Tampereella. Viiden rahastonsa kautta Innofinancella on sijoituksia yli 60 yrityksessä. www.innofinance.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan yrityksiin, kaikille toimialoille. Teollisuussijoituksen sijoitusten ja sijoitussitoumusten määrä on noin 360 miljoonaa euroa.
www.teollisuussijoitus.fi

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Matti Malkamäki, Greenvironment Oy puh. +49-173-620 6264, etunimi.sukunimi@greenvironment.com

Innofinance Oy:n toimitusjohtaja, Greenvironment Oy:n hallituksen puheenjohtaja Martti Hintikka,
puh. 0400 302 081, etunimi.sukunimi@innofinance.fi

johtaja Mika Räsänen, Suomen Teollisuussijoitus Oy, puh. 050 352 9984, etunimi.sukunimi@teollisuussijoitus.fi