Suomalaiselta Butterfly Venturesilta kestävän kehityksen rahasto

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen hallinnoija Butterfly Ventures on julkistanut uuden, kestävän kehityksen rahaston. Se pohjaa sijoitustoimintansa EU:n kestävän rahoituksen artikla 8:aan ja siihen liittyvään SDFR-regulaatioon (”Sustainable Finance Disclosures Regulation”). Rahaston ensimmäinen sulkeminen tehtiin 47 miljoonan euron koossa, ja tavoitekoko on sata miljoonaa euroa.

Hallinnoijan järjestyksessään neljäs rahasto sijoittaa tiedepohjaisiin startupeihin, jotka toimivat syväteknologia (deep tech)- ja hardware-sektoreilla Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Butterfly Ventures tekee suomalaisessa markkinassa poikkeuksellisen läheistä ja tärkeää yhteistyötä yliopistojen ja tutkijayhteisöjen kanssa. Tämä yhteistyö edistää tutkimuslaitoksista kumpuavien, esimerkiksi deeptech- ja hardware-yhtiöiden innovaatioiden kaupallistumista. Hallinnoija luokin toiminnallaan merkittävää yhteiskunnallista vaikuttavuutta, ja olemme Tesillä iloisia voidessamme edesauttaa vastaavan työn jatkumista ja kehittymistä”, kommentoi Enni Rautio, sijoituspäällikkö Tesin rahastotiimissä.

Tesi on alusta asti tarjonnut meille paljon tukea rahaston keräämisessä. He ovat antaneet meille hyödyllistä palautetta koko prosessin ajan ja Tesin huolellinen toimintatapa on muiden sijoittajien piirissä hyvin arvostettu. Tesin rakentava lähestymistapa on ollut erityisen arvokas, koska tämä on ensimmäinen kerta, kun Tesin ja sen ruotsalainen vastine, Saminvest, ovat kulmasijoittajina rahastossa, jossa Saminvestille on luotu ruotsalainen AB-rakenne ja muut sijoittajat ovat suomalaisessa KY-rakenteessa”, sanoo Butterfly Venturesin osakas ja perustajajäsen Juho Risku.

Myös Tesin hallinnoima KRR IV (Kasvurahastojen Rahasto IV) antoi sijoitussitoumuksen rahastoon. Lue lisää instituutiosijoittajien sijoitustoimintaa helpottamaan luodusta KRR-konseptista. Tesi tai KRR eivät ole sijoittaneet hallinnoijan aiempiin rahastoihin.

Lue lisää:

 

Lisätietoja:

Enni Rautio, sijoituspäällikkö, rahastosijoitukset
enni.rautio@tesi.fi
+358 45 137 3653

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,4 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII