CapMan perustaa 100 milj. euron pohjoismaisen velkarahaston

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Rahasto tekee pääosin unitranche- ja mezzanine-muotoisia velkasijoituksia Pohjoismaissa toimiviin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Rahaston velkasijoitukset liittyvät pääosin yritysjärjestelyihin, yrityskauppoihin, liiketoiminnan laajentamisprojekteihin, uudelleenrahoitustarpeisiin sekä yhtiöiden pääomittamiseen.

Rahaston sijoittajat ovat pääosin pohjoismaisia ja eurooppalaisia vakuutusyhtiöitä, eläkerahastoja sekä muita institutionaalisia sijoittajia kuten Suomen Teollisuussijoitus Oy ja perheiden omaisuudenhallintayhtiöitä. CapMan Oyj:n sijoitussitoumus rahastoon on 2 milj. euroa.

”Uuden velkarahaston perustaminen on hieno saavutus ja näkemyksemme mukaan markkinoilla on vielä runsaasti hyödyntämätöntä potentiaalia velkatuotteiden kehittämiselle”, kommentoi CapManin talousjohtaja Niko Haavisto.

”Haluamme kiittää sekä uusia että nykysijoittajia vahvasta tuesta ja luottamuksesta. Jatkamme velkasijoitusstrategiamme toteuttamista sijoittamalla pieniin ja keskisuuriin pohjoismaisiin yhtiöihin”, kommentoivat Nest Capitalin partnerit Niklas Östborn ja Felix Vilval.

”Näemme tärkeänä, että yrityksille on tarjolla perinteisen pankkirahoituksen ja toisaalta pääomasijoittajien tarjoaman oman pääoman ehtoisen rahoituksen lisäksi erilaisia velkarahoitustuotteita, joita uusi rahasto tarjoaa”, sanoo sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen Teollisuussijoituksesta.

Nest Capitalin tiimi toimii 95 milj. euron suuruisen CapMan Mezzanine V -rahaston neuvonantajana. Täyteen sijoitettu rahasto on toteuttanut kahdeksan velkasijoitusta, joista neljä on jo maksettu takaisin sijoittajille.

Scala Fund Advisory toimi Nest Capitalin neuvonantajana varainhankinnassa.

Lisätietoja:

Niko Haavisto, talousjohtaja, CapMan Oyj puh. 050 465 4125 
Niklas Östborn, partneri, Nest Capital, puh. +46 702 315 751

Riitta Jääskeläinen, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. +358 9 6803 6814

CAPMAN OYJ
Linda Tierala
päällikkö, viestintä ja IR

CapMan Oyj Pörssitiedote 16.5.2016 klo 15.15

 

CapMan www.capman.fi
CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja varainhoitoyhtiö. Yli 25 vuoden ajan olemme kehittäneet yrityksiä ja kiinteistöjä ja tukeneet niiden kestävää kasvua. Olemme sitoutuneet ymmärtämään asiakkaidemme tarpeita jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille sekä lisäarvoa tuottavia palveluja sijoitustoiminnan partnershipeille, kasvuhakuisille yrityksille sekä kiinteistöjen vuokralaisille. Partnership-mallilla toimivat sijoitustiimimme eli Buyout, Real Estate, Russia ja Credit sekä osakkuusyhtiömme Norvestia vastaavat itsenäisesti sijoitustoiminnasta ja sijoituskohteiden arvonluontityöstä. CapManin palveluliiketoimintaan kuuluvat muun muassa varainhankinnan, hankinta- ja ostotoiminnan sekä rahastojen hallinnoinnin palvelut sekä sisäisille että ulkoisille asiakkaille. Palveluksessamme on noin 100 pääomasijoittamisen ammattilaista ja hallinnoimme rahastoissamme noin 2,7 miljardin euron pääomia.

Nest Capital www.nestcapital.se 
Nest Capital on Pohjoismaissa toimiva velkarahastojen hallinnointiyhtiö, joka toimii kahden yhteensä n. 200 milj. euron suuruisen velkarahaston neuvonantajana. Rahastojen sijoittajat ovat pääosin pohjoismaisia ja eurooppalaisia vakuutusyhtiöitä, eläkerahastoja sekä muita institutionaalisia sijoittajia ja perheiden omaisuudenhallintayhtiöitä. Nest Capital toimii itsenäisenä sijoitustoiminnan partnershipina osana CapMan-konsernia.