Cleantech-yhtiö MetGen Oy:lle 2,2 miljoonan euron pääomasijoitus

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Ranskalainen pääomasijoitusyhtiö Sofinnova Partners, Suomen Teollisuussijoitus ja yhtiön aiempi omistaja Finnvera sijoittavat MetGen Oy:hyn.

Vuonna 2006 perustettu MetGen kehittää disruptiivisia entsyymituotteita, joilla saavutetaan merkittävää tehokkuutta sellu- ja paperiteollisuudessa ja bioetanolin valmistuksessa. Lisäksi tuotteilla poistetaan myrkyllisiä mikropollutantteja jätevedestä. MetGenin kilpailuetuna on kyky räätälöidä ja sopeuttaa entsyymit vaativiin teollisiin käyttöolosuhteisiin ja asiakassegmentin erityisiin tarpeisiin.

Pääomasijoitus edistää MetGenin tuotteiden kaupallistamista ja uusien tuotteiden kehittämistä. Yhtiö tekee tällä hetkellä teollisia testejä eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Sen tuotteiden päämarkkinat tulevat olemaan Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

“Olemme tyytyväisiä sijoittajien kokoonpanoon. Sofinnova Partnersin verkostot ja alan kokemus auttavat meitä kehittämään ja markkinoimaan tuotteitamme. Sijoitus osoittaa, että olemme tunnustettu innovatiivinen kestävää kehitystä edistävä cleantech-yhtiö”, kertoo MetGen Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Alex Michine.

“MetGenillä on merkittävää potentiaalia edetä erittäin nopeasti kasvavaksi gaselli-yhtiöksi. Yhtiöllä on hyvin skaalautuva liiketoimintamalli ja kilpailukykyinen teknologia, jolla se pystyy tarjoamaan monipuolisia asiakashyötyjä globaaleilla markkinoilla”, sanoo sijoituspäällikkö Heli Ahlroos Teollisuussijoituksesta.

“MetGen on edennyt jo pitkälle ja saanut paljon kannustusta Suomesta. Odotamme innolla läheistä yhteistyötä Teollisuussijoituksen ja Finnveran kanssa MetGenin kehittämisessä”, sanoo Sofinnova Partnersin osakas Joško Bobanovic.

 

Lisätietoja:

MetGen Oy: Toimitusjohtaja Alex Michine, puh: +358 40 543 37 40, sähköposti: alex@metgen.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy: Sijoituspäällikkö Heli Ahlroos, puh: +358 40 077 2833, sähköposti: heli.ahlroos@teollisuussijoitus.fi

Sofinnova Partners: Anne Rein, puh: +33 6 03 35 92 05, sähköposti: anne.rein@strategiesimage.com

 

 

MetGen kehittää disruptiivisia entsyymituotteita, joilla saavutetaan merkittävää tehokkuutta sellu- ja paperiteollisuudessa ja bioetanolin valmistuksessa. Lisäksi tuotteilla poistetaan jätevedestä myrkyllisiä mikropollutantteja. MetGen tarjoaa entsyymiratkaisuja erilaisten lignoselluloosapohjaisen biomassan esikäsittelyyn. MetGenin entsyymituotteilla saadaan energiasäästöjä puumassan jalostusvaiheessa sellu- ja paperiteollisuudessa. Bioetanolin valmistuksessa MetGen mahdollistaa kustannustehokkaan ligno-selluloosapohjaisten sokerien tuotannon. MetGenin erityinen kilpailuetu on kyky räätälöidä ja sopeuttaa entsyymit vaativiin teollisiin käyttöolosuhteisiin ja asiakassegmentin erityisiin tarpeisiin. www.metgen.com

Sofinnova Partners on Pariisissa sijaitseva pääomasijoitusyhtiö, joka on 40 vuoden aikana sijoittanut lähes 500 yhtiöön. Sofinnova Partnersin hallinnoimat pääomat ovat noin 1,3 miljardia euroa. www.sofinnova.fr

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Yhtiö sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa, enintään puolella sijoitettavasta pääomasta ja omistuksesta. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yli 700 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi