Cleantech-yhtiö Visedo keräsi neljän miljoonan euron pääomasijoituksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä


Kuva: Visedo Oy

Vuonna 2009 perustettu Visedo Oy kehittää ja valmistaa sähköisiä voimansiirtojärjestelmiä työkoneisiin, linja-autoihin ja erityisratkaisuihin. Teknologia mahdollistaa polttomoottorin ja sähköisen voimansiirron yhdistämisen hybridiratkaisuksi, jolloin saavutetaan alhaisempi polttoaineenkulutus, pienemmät päästöt ja parempi käytettävyys. Pääomasijoitus vauhdittaa yhtiön kansainvälistä kasvua.

Hybriditeknologian markkina-ajureita ovat polttoaineen kulutuksen vähentäminen sekä kiristyvä regulaatio, joka ohjaa vähäpäästöisempiin ratkaisuihin. Yhtiön merkittävimmän liiketoiminta-alueen muodostaa hybridityökone-segmentti, jossa voimansiirtomarkkinan arvioidaan saavuttavan globaalisti miljardin euron tason kuluvan vuosikymmenen loppuun mennessä.

”Visedon liikevaihto on kasvanut viime vuosina 100 %:n vuosivauhdilla. Sen vahvuudet ovat voimansiirtotekniikan osaaminen, nuoreksi yhtiöksi merkittävät asiakkuudet ja kansainvälinen potentiaali. Yhtiö hyödyntää ratkaisuissaan suomalaisille perinteisesti vahvaa koneteollisuus- ja ohjelmistosuunnitteluosaamista. Haluamme olla rahoittamassa Visedon kaltaisten cleantech-yritysten nopeaa kansainvälistä kasvua,” sanoo sijoituspäällikkö Jussi Sainiemi Teollisuussijoituksesta.

”Visedo on alusta asti keskittynyt suuriin kansainvälisiin työkoneiden valmistajiin, ja yhtiö on onnistunut pääsemään tähän markkinaan oikeaan aikaan. Sijoitus vahvistaa yhtiön resursseja kasvaa entisestään”, sanoo Visedon hallituksen puheenjohtaja Harri Ollila.

Yhtiön pääkonttori ja kokoonpanolinja sijaitsevat Lappeenrannassa, ja sillä on myyntikonttori Saksassa. Yhtiö työllistää 18 henkilöä ja arvioi vuoden 2013 liikevaihdon olevan noin miljoona euroa, myynnin suuntautuessa pääosin vientiin. Visedon suurimmat omistajat rahoituskierroksen jälkeen ovat Power Fund II, Semikron, Sinituote ja Teollisuussijoitus.

Lisätietoja:

Harri Ollila, Partner, VNT Management Oy
Puh: +358 50 410 2067, sähköposti: harri.ollila@vntm.com

Jussi Sainiemi, sijoituspäällikkö, Teollisuussijoitus
Puh: +358 40 564 4660, sähköposti: jussi.sainiemi@teollisuussijoitus.fi

Visedo Oy kehittää ja valmistaa sähköisiä voimansiirtojärjestelmiä työkoneisiin, linja-autoihin ja erityisratkaisuihin. Visedon teknologia tarjoaa optimaaliset ratkaisut polttoaineen säästämiseen ja päästöjen ja melun madaltamiseen. Lisätietoja: www.visedo.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yhteensä noin 720 miljoonaa euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 510 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 henkilöä. Lisätietoja: www.teollisuussijoitus.fi ja @TesiFII.

VNT Management Oy on ensimmäisiä eurooppalaisia pääomarahoitusyhtiöitä, joka keskittyy puhtaisiin teknologioihin, erityisesti uusiutuvaan energiaan, hajautettuun sähköntuotantoon sekä energiansäästöteknologioihin. VNT:llä on kolme rahastoa, joiden yhteinen arvo on 157 miljoonaa euroa. VNT keskittyy teknologiasuuntautuneisiin kasvuyrityksiin Suomessa ja Saksassa. Lisätietoja: www.vntm.com