Digitaalisia säteilykameroita kehittävä Oy Ajat Ltd ruotsalaisomistukseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Ruotsalainen AIM-listattu yhtiö XCounter AB on ostanut lähes puolet suomalaisesta teknologiayrityksestä Oy Ajat Ltd:stä. Myyjinä kaupassa olivat yhtiön johdon lisäksi omistuksensa Ajatista kokonaan myynyt Suomen Teollisuussijoitus Oy sekä Thomcapital Oy.

Ajat kehittää ja myy digitaalisia säteilykameroita hammaslääketieteelliseen, lääketieteelliseen sekä teolliseen käyttöön. Erityisen menestyksekäs Ajatin teknologia on ollut hammasröntgensovelluksissa. Yhtiön kamerat ovat markkinoiden muita kameroita huomattavasti tarkempia ja nopeampia, ja niillä pystytään mm. tarkistamaan liukuhihnalla liikkuvia tuotteita reaaliajassa.

– XCounter on teknologiajohtaja tomosynteesipohjaisessa lääketieteellisessä 3D-kuvantamisessa. Kauppa yhdistää Ajatin sensorit ja XCounterin teknologian, mikä avaa uusia markkinoita Ajatin teknologialle eli CdTe/CdZnTe-CMOS -sensoreille. Tähtäimessämme on laajentua myös lääketieteen alalla, kertoo Ajatin toimitusjohtaja Konstantinos Spartiotis.

– Ajat on mainio kasvuyritysesimerkki, jossa Suomessa kehitetty teknologia on saatu kaupallistettua globaalisti. Ajatilla on asiakkaita Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa, kiittelee sijoituspäällikkö Heli Kukko Teollisuussijoituksesta.

Vuonna 2002 perustetulla Ajatilla on tällä hetkellä 18 työntekijää. Espoolaisyhtiön liikevaihto oli viime tilikaudella yli 3 miljoonaa euroa ja tulos positiivinen.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Pääomasijoituksia tarvitaan kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Sijoituskohteet voivat olla kaikilta toimialoilta. Yhtiö sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa, enintään puolella sijoitettavasta pääomasta ja omistuksesta. Yhtiön voimassaolevat sijoitukset ovat yli 570 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

– hallituksen jäsen Tero Nummenpää, Oy Ajat Ltd,
puh. 040 521 2585, tero.nummenpaa (at) finantec.fi
www.ajat.fi

–  toimitusjohtaja Konstantinos Spartiotis, Oy Ajat Ltd,
puh. 040 568 1865, konstantinos.spartiotis (at) ajat.fi
www.ajat.fi

– sijoituspäällikkö Heli Kukko, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 0400 772 833, heli.kukko (at) teollisuussijoitus.fi
www.teollisuussijoitus.fi

– toimitusjohtaja Mikael Strindlund,
puh. +46 702 695 303, mikael.strindlund (at) xcounter.se
www.xcounter.se