Ecolab vähemmistöomistajaksi suomalaiseen cleantech-yhtiö MetGeniin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Kaarinassa toimiva MetGen kehittää prosessien energiatehokkuutta ja nopeutta parantavia entsyymejä sellu- ja paperiteollisuuteen, biopolttoaineen tuotantoon ja teollisuuden jätevesien puhdistamiseen.

“Olemme erittäin ylpeitä Ecolabin mukaantulosta. Yhteisenä tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme löytämään parhaat vesiteknologian ratkaisut massa- ja paperiteollisuudessa. Olemme innoissamme päästessämme tekemään yhteistyötä Ecolabin tiimin kanssa ja uskomme kestävien entsyymiratkaisujen vahvaan markkinakasvuun yhtiön kansainvälisen jakeluverkoston kautta”, sanoo toimitusjohtaja Alex Michine MetGenistä.

Innovatiiviset, asiakkaiden tarpeisiin räätälöidyt entsyymit auttavat parantamaan tuotannon tehokkuutta, tuotteiden laatua ja kannattavuutta sekä säästämään vettä ja energiaa.

“Odotamme innoissamme yhteistyötä MetGenin kanssa. Yhtiön innovatiivisten tuotteiden avulla vahvistamme Ecolabin mahdollisuutta tarjota lisäarvoa tuottavia ratkaisuja asiakkaillemme massa- ja paperiteollisuudessa”, sanoo Jerome Charton, SVP Nalco Water, Ecolab.

Osapuolet eivät julkaise sijoitukseen liittyviä yksityiskohtia.

 

Lisätietoja:

Alex Michine, toimitusjohtaja, MetGen Oy, +358 40 543 3740
skype: alexmichine
www.metgen.com

  

MetGen suunnittelee ja markkinoi uusia entsymaattisia ratkaisuja haasteellisiin teollisuusasiakkaiden erityistarpeisiin. Kaarinalainen MetGen on perustettu 2008 ja yhtiö käyttää uusimpia geenitekniikan- ja mikrobiologiankehitystyökaluja räätälöimään kehittämiään entsyymejä soveltumaan haasteellisiin teollisuusolosuhteisiin ja erilaisten lignoselluloosapohjaisten materiaalien hyödyntämiseen. MetGenin MetZyme® entsyymit ovat teollisessa mittakaavassa tuotettuja, erittäin aktiivisia luonnon katalyyttejä, jotka nopeuttavat kemiallisia reaktioita. MetGen pyrkii maailmanlaajuiseksi teollisuusentsyymien toimittajaksi prosessiteollisuuden saralla, mukaan lukien sellu- ja paperinteollisuuden sekä biojalostamo- ja biokemikaalisektorin.
Tekniikan Akatemia myönsi MetGenille marraskuussa Millenium-kunnianosoituksen. Yhtiö on myös palkittu muun muassa eurooppalaisella bioteknologian John Sime -palkinnolla innovatiivisimmasta teknologiasta vuonna 2016, ja vuonna 2014 Global Cleantech Cluster Association nimesi yhtiön maailman kymmenen parhaan yrityksen joukkoon.

Ecolab (ECL) on globaali johtaja vesi-, hygienia- ja energiateknologiassa sekä -palveluissa, jotka suojelevat ihmisiä ja elintärkeitä resursseja. Vuoden 2016 liikevaihto oli 13,5 miljardin dollaria ja yhtiö työllistää 47 000 henkilöä. Ecolab tarjoaa yli miljoonalle asiakkaalleen kokonaisvaltaisia ratkaisuja ja palvelua edistääkseen elintarvikkeiden turvallisuutta, säilyttääkseen puhtaan ympäristön, optimoidakseen veden ja energian käyttöä sekä parantaakseen toiminnan tehokkuutta elintarviketeollisuudessa, terveydenhuollossa, energiantuotannossa, majoituspalveluissa ja teollisuudessa yli 170 maassa.
Seuraa meitä Twitterissä @ecolab tai Facebookissa facebook.com/ecolab.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat yli miljardi euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomea yhteiskuntana seuraavalle yrittäjyyden, kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi ja @TesiFII.