Ekahaulle 12,8 miljoonaa euroa kansainväliseen kasvuun

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomessa perustettu ohjelmistoyritys Ekahau kokosi 12,8 miljoonan euron rahoituspaketin suomalaisilta ja kansainvälisiltä sijoittajilta. Rahoituspaketti sisältää 9,5 miljoonaa euroa omaa pääomaa sekä 3,3 miljoonaa euroa pääomalainaa ja tuotekehitystukea.

Langattomia WLAN-lähiverkkoja hyödyntäviä paikannusjärjestelmiä kehittävä Ekahau kiihdyttää rahoituspaketin tuella kansainvälistä kasvuaan ja lisää investointejaan tuotekehitykseen, myyntiin ja markkinointiin. Ekahaun RTLS-teknologia (Real-Time Location System) auttaa esimerkiksi sairaaloita ja teollisuuslaitoksia pysymään ajan tasalla kriittisten laitteidensa ja avainhenkilöidensä sijainnista. Reaaliaikainen paikkatieto parantaa henkilökunnan turvallisuutta ja nostaa laitteiden käyttöastetta.

Sijoituskierroksen myötä Ekahau sai taustavoimakseen kansainvälisen monialayhtiö 3M Companyn. Muita sijoittajia ovat yritykseen jo aiemmin sijoittanut suomalais-yhdysvaltalainen pääomasijoittaja Nexit Ventures, Suomen Teollisuussijoitus sekä Sampo-konserni. Rahoituspaketissa on mukana myös joukko yksityissijoittajia sekä Tekes.

Alun perin Helsingin yliopistossa kehitetyn ja Ekahau Oy:n patentoiman teknologian avulla paikantaminen onnistuu tavallisissa langattomissa WLAN-verkoissa ilman tarvetta investoida erillisiin radioverkkoihin tai antenneihin. Ekahaun tuotevalikoima sisältää sekä pienikokoiset paikanninlaitteet että niitä seuraavat ohjelmistot.

"Kiinnostus langattomia verkkoja hyödyntäviä paikannusratkaisuja kohtaan on selkeässä kasvussa, ja Ekahau edustaa alan teknologista kärkeä. Ekahau on osoittanut pystyvänsä toimittamaan asiakkailleen innovatiivisia ja toimintavarmoja ratkaisuja", 3M:n Track and Trace -liiketoiminnasta yhtiön Yhdysvaltain pääkonttorissa vastaava johtaja Lem Amen kertoo.

"Sijoittajien luottamus vahvistaa, että liiketoimintamme on oikealla uralla. Olemme jo saavuttaneet vankan aseman omalla alallamme erityisesti teollisuuden ja terveydenhuollon piirissä, ja lisärahoitus mahdollistaa kasvamisen seuraavalle askelmalle. Tavoitteemme on tuoda kansainvälisille markkinoille entistä monipuolisempia langattomia paikannusratkaisuja", Ekahaun toimitusjohtaja Antti Korhonen sanoo.

"Ekahau on reaaliaikaisen paikantamisen uranuurtajia maailmassa. Samalla yhtiö on erinomainen esimerkki suomalaisen, yliopistolähtöisen teknologian kansainvälisestä menestymisestä ja sopii siksi Teollisuussijoituksen siemenrahoitusohjelman tavoitteisiin", perustelee johtaja Henri Grundstén Teollisuussijoituksen sijoitusta.

Vuonna 2000 perustettu Ekahau siirsi pääkonttorinsa Yhdysvaltain Piilaaksoon lähelle suuria asiakkaitaan vuonna 2002. Ekahaun tuotekehitys ja suurin osa henkilöstöstä on edelleen Suomessa. Yrityksen liikevaihto tulee lähes kokonaan kansainvälisiltä markkinoilta, valtaosin Yhdysvalloista. Ekahau on saanut tunnustuksia edistyksellisestä teknologiastaan mm. tutkimusyhtiö Frost & Sullivanilta sekä The Wall Street Journal -lehdeltä.

Ekahau on johtava langattomien lähiverkkojen (802.11) paikannusteknologiaan ja päätelaitteisiin keskittynyt ohjelmistotarjoaja. Ekahaun markkina-alue on keskittynyt Länsi-Eurooppaan sekä Pohjois-Amerikkaan, ja toimistot sijaitsevat Helsingissä, Hong Kongissa, sekä Saratogassa (CA) ja Restonissa (VA) Yhdysvalloissa. Ekahaun asiakkaita ovat langattomien verkko-ohjelmistojen kehittäjät, johtavat järjestelmäintegraattorit ja lähiverkkoon perustuvia paikkatietosovelluksia tuottavat kansainväliset laitetoimittajat. www.ekahau.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemensijoittaja. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 350 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Antti Korhonen
Ekahau
Puh. 0400 397 979
antti.korhonen@ekahau.com

Johtaja Henri Grundstén
Suomen Teollisuussijoitus Oy
Puh. 050 431 0840
henri.grundsten@teollisuussijoitus.fi