Enevolle 8 miljoonan dollarin pääomasijoitus

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

 

Cleantech-yhtiö Enevo on kerännyt 8 miljoonan dollarin sijoituskierroksen kansainvälisiltä sijoittajilta. Pääoma kohdennetaan sensoripohjaisen jätteenkeräysjärjestelmän viemiseksi kansainvälisille markkinoille. Sijoituskierroksella ovat mukana muun muassa Earlybird, Lifeline Ventures, Teollisuussijoitus, Draper Associates ja Risto Siilasmaa.

Enevo ONE -palvelu optimoi jätteenkeräystä analysoimalla jätesäiliöiden täyttöastetta ja toimintotietoja langattomien, jätesäiliöissä ja kierrätyspisteissä sijaitsevien sensorien kautta. Sensoriverkosto lähettää tiedot Enevon palvelimille analysoitavaksi, täyttöasteen mallintamiseksi ja ennusteiden laatimiseksi jätehuoltoyhtiöille ja kunnille, jotta ne voivat optimoida jätekaluston käyttöastetta, palvelukustannuksia ja polttoaineen kulutusta. Palvelun avulla Enevon asiakkaat ovat saavuttaneet jopa 50 %:n säästöt.

”Enevo muuttaa käsitystämme jätteenkeräyslogistiikasta – kyseessä on siirtymä staattisesta ja tehottomasta toimintatavasta täysin dynaamiseen ja tarpeeseen perustuvaan malliin. Älykkäiden sensoreiden, analytiikan ja optimoinnin avulla voimme suunnitella parhaan jätekaluston koon, reitit ja aikataulut”, kertoo Enevon toimitusjohtaja Fredrik Kekäläinen.

Enevon markkinat ovat maailmanlaajuiset. Sen tuhansia sensoreita on käytössä jo yli 25 maassa.

“Enevolla on ainutlaatuinen toimintamalli, koska se hyödyntää jätelogistiikassa teollista internetia ja big data -alustaa ja yhdistää ne palvelukokonaisuudeksi. Enevon tiimi työskentelee kasvavien kaupunkialueiden yhden suurimman haasteen parissa. Olemme innolla tukemassa heitä tässä tehtävässä”, sanoo Earlybirdin osakas Hendrik Brandis.

“Toimialalla ei ole aiemmin hyödynnetty teknologiaa, ja uskomme, että Enevon palvelulle riittää kysyntää. Enevo muuttaa koko jätteenkeräystoimialaa, samalla tavalla kuin Uber muutti taksialaa ja Airbnb majoitustoimialaa”, sanoo Draper Associatesin perustaja Tim Draper.

Sijoituksen avulla yhtiö jatkaa palveluidensa kehittämistä, laajentaa toimintaansa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa sekä ottaa vastaan uusia markkinoita Lähi-idässä ja Aasiassa.

 

Lisätietoja:

Enevo: Olli Gunst, +358 40 578 3472, press@enevo.com
Earlybird: Catrin Schmidt, +49 30 46 72 47020, press@earlybird.com
Teollisuussijoitus: Heli Ahlroos, +358 40 077 2833, heli.ahlroos@teollisuussijoitus.fi