Ensisijoitus pikatestilaitteita valmistavaan Magnasenseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Midinvest Management Oy ovat tehneet yhteensä 150 000 euron siemensijoituksen terveydenhuollon ja ympäristömittauksen pikatestilaitteita valmistavaan Magnasense Oy:öön.

Magnasensen tuotteet perustuvat magneettisten ominaisuuksien käyttämiseen pitoisuuksien mittaamisessa ihmisen kyynelneste-, veri-, sylki- ja virtsanäytteistä. Pikatestilaitteella voidaan lukea ns. immunologisia pikatestejä kuten mm. sydäninfarkti-, tulehdus-, syöpä- ja infektiotestejä. Yhtiön asiakaskunta on terveydenhuollon diagnostiikkatestien valmistajia.

– Nyt saamamme pääomasijoitus mahdollistaa tuoreprototyypin tekemisen, toimitusjohtaja Mika Laitinen kertoo: – Sitä lähdemme todenteolla hyödyntämään vähintään Eurooppaan, ehkä Amerikkaan. Sopimus Suomessa meillä jo on ja muitakin on tulossa.

– Magnasense on varsin kiinnostava sijoituskohde, sillä sen tuotteita käytetään varsin yleisten sairauksien tutkimisessa, sanoo johtaja Mika Räsänen Teollisuussijoituksesta.

– Olemme seuranneet Magnasensen kehitystä jo pari vuotta ja uskomme sen tuotteiden kilpailukykyisyyteen terveydenhuollon kasvavilla markkinoilla, perustelee sijoitusjohtaja Seppo Sneck Midinvestin sijoitusta.


Jyväskyläläinen Magnasense Oy on perustettu vuonna 2003. Yhtiön palveluksessa työskentelee kaksi päätoimista ja kaksi osa-aikaista työntekijää sekä tiivis alihankintaverkosto Tampereella, Turussa ja Helsingissä.

Midinvest Management Oy on pääomasijoittaja, joka tekee hallinnoimistaan rahastoista oman pääoman ehtoisia sijoituksia kehittymiskykyisiin ja kasvaviin yrityksiin. Yhtiön tavoitteena on menestyä yhdessä kohdeyritystensä kanssa. Midinvest hallinnoi seitsemää pääomasijoitusrahastoa, joiden sijoitettavat pääomat ovat 42 miljoonaa euroa. www.midinvest.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemenrahoittaja. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 330 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Mika Laitinen, Magnasense Oy,
puh. 040 543 5989, mika.laitinen@magnasense.fi

sijoitusjohtaja Seppo Sneck, Midinvest Management Oy,
matkap. 0400 643 803, seppo.sneck@midinvest.fi

johtaja Mika Räsänen, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
matkap. 050 352 9984, mika.rasanen@teollisuussijoitus.fi