Eqvitec Technology Fund III ja Teollisuussijoitus sijoittivat henkilönostimia valmistavaan Scaninter Nokiaan

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Eqvitec Technology Fund III, neuvonantajanaan Eqvitec Partners Oy, on yhdessä Suomen Teollisuussijoitus Oy:n kanssa hankkinut enemmistön Scaninter Nokiasta. Scaninter Nokia on Pohjois-Euroopan johtavia henkilönostimia valmistava yritys.

Scaninter Nokia suunnittelee, valmistaa ja myy Scanclimber-merkkisiä mastotyölavoja sekä rakennushissejä. Yhtiön pääkonttori on Pirkkalassa ja valmistus tapahtuu Puolan Gnieznossa sijaitsevassa tehtaassa. Tuotteisiin kuuluu kattava perhe mastotyölavoja sekä rakennushissejä. Yhtiö kasvattaa toimintaansa myös kiinteästi asennettaviin hisseihin. Uusia tuotteita kehitetään jatkuvasti vastaamaan asiakkaiden kasvavia tarpeita. Asiakkaat sijaitsevat pääasiassa Euroopassa, Aasiassa, Australiassa, Lähi-Idässä sekä Yhdysvalloissa. Scaninter Nokian liikevaihto vuonna 2007 oli yli 28 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on yli 320.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme mukaan uudet omistajat, jotka tukevat yrittäjyyttä sekä ovat kasvuhalukkaita. Eqvitec tuo mukanaan hyvää kokemusta ja nyt meillä on mahdollisuus ja resurssit todella panostaa yrityksen ja erityisesti tuotannon kasvattamiseen”, sanoo Juha Asikainen, yrityksen toimitusjohtaja.

Jussi Hattula, sijoitusjohtaja Eqvitec Partners Oy:sta toteaa: ”Meillä on vahva usko siihen, että mastotyölavat tulevat työtapana kasvattamaan markkinaosuuttaan rakennuksilla. Erityisesti vuokrakoneyrityksiä kiinnostaa Scaninter Nokian vahva tuotevalikoima. Se myös antaa tukevan pohjan hakea kasvua erityisesti Itä-Euroopan ja Venäjän kasvavilta markkinoilta. Johdon vahva asiakassuuntautuneisuus on myös ollut vaikuttavaa.”

Teollisuussijoituksen johtaja Kimmo Viertola näkee nyt tehdyn sijoituksen vahvistavan Scaninterin jalansijaa kansainvälisesti kilpailluilla kasvumarkkinoilla.

Scaninter Nokian nykyiset omistajat ja johdon jäsenet Juha Asikainen ja Markku Simanainen jatkavat merkittävinä omistajina yhtiössä. Lisäksi yhtiön avainhenkilöille tarjottiin mahdollisuutta lähteä mukaan omistajiksi.


Oy Scaninter Nokia Ltd
on suomalainen yritys, joka valmistaa, suunnittelee ja markkinoi korkean paikan asennustöihin sekä julkisivusaneerauksiin käytettäviä mastolavoja ja rakennushissejä. Vuonna 1989 perustetun yhtiön hallinto, markkinointi ja tuotekehitys sijaitsevat Suomessa ja tehdas Puolassa. Yritys toimii maailmanlaajuisesti, viennin osuus myynnistä on yli 80 %.
www.scanclimber.com

Suomalainen Eqvitec Partners Oy on yksi Pohjois-Euroopan suurimpia teknologia-alan pääomasijoitusyhtiöitä. Yhtiö on perustettu vuonna 1997 ja sen palveluksessa on 15 sijoitusammattilaista Helsingissä ja Tukholmassa. Eqvitec Partners hallinnoi tai toimii neuvonantajana viiden rahaston kautta 440 miljoonan euron varoille. Rahastot sijoittavat varojaan teknologia-alan yrityksiin alkuvaiheesta buyout-järjestelyihin. Rahastoilla on tällä hetkellä yhteensä 40 sijoituskohdetta ja rahastot ovat toteuttaneet 35 irtautumista. www.eqvitec.com.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten kokonaismäärä on noin 470 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

 

Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Juha Asikainen, Oy Scaninter Nokia Ltd,
puh. 010 680 7070 or 0400 636 616, juha.asikainen@scanclimber.com

– sijoitusjohtaja Jussi Hattula, Eqvitec Partners Oy, puh. 020 780 9840 ja 0400 669955, jussi.hattula@eqvitec.com

– johtaja Kimmo Viertola, Suomen Teollisuussijoitus Oy, puh. (09) 6803 6815 ja 050 309 2734, kimmo.viertola@teollisuussijoitus.fi