Etätunnisteita kehittävälle Confidexille 5 miljoonaa euroa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy, Aura Capital Oy sekä vanhat omistajat ovat sijoittaneet yhteensä 2,7 milj. euroa etätunnisteita kehittävään Confidex Oy:öön. Lisäksi Finnvera ja Sampo Pankki Oyj myönsivät yhtiölle 2,3 milj. euroa lainaa.

Confidexin päätuotelinjat ovat etäluettavat matkaliput julkiseen liikenteeseen sekä vaativan toimintaympäristön kestävät etätunnisteet logistiikan kuljetusalustoihin ja kiinteän omaisuuden hallintaan teollisuudessa ja tietotekniikassa.

Confidexin asiakaskunta toimii vähittäis- ja tukkukaupassa, teollisuudessa, ilmailussa, puolustushallinnossa ja joukkoliikenteessä, joissa tarvitaan tavaroiden, henkilöiden ja maksutapahtumien seurantaa ja varmentamista. Asiakkaat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa hyötyvät liiketoimintaprosessien tehostumisesta, käsityön vähenemisestä ja teknologian halventumisesta. Kysyntää kasvattavat myös lainsäätäjän vaatimukset sekä liiketoimintatiedon lisääntynyt analysointitarve.

– Liikevaihtomme kolminkertaistui vuonna 2009. Nyt saamamme rahoituksen käytämme tuotantokapasiteetin lisäykseen ja uusien liiketoimintojen kehittämiseen. Paraikaa kehittelemme mm. langattomia anturiratkaisuja, kertoo toimitusjohtaja Timo Lindström.

– Edellisen tuotantolaitoksen käytyä pieneksi avaamme nyt uuden, suuremman tuotantolaitoksen Guangzhoussa 5. helmikuuta. Confidex oli vuonna 2006 ensimmäinen länsimainen etätunnistimien valmistaja Kiinassa. Oma tuotantomme takaa asiakastoimitusten aukottoman laadun, nopeuden ja joustavuuden.

Kiinasta ennustetaan maailman laajinta RFID-markkinaa, jossa etätunnistushankkeet ovat tärkeitä useille kuluttaja- ja teollisuustuotteille.

– Koko etätunnistusmarkkinassa odotetaan merkittävää kasvua. Confidexin edistyksellinen teknologia, hyvä brändi sekä laaja olemassa oleva asiakaskunta muodostavat etulyöntiaseman, sanoo Aura Capitalin osakas, toimitusjohtaja Ari Siponmaa.

– Confidex on erittäin mielenkiintoisessa kasvuvaiheessa, ja sijoitamme mielellämme suomalaisyhtiöön, jolla on hyvät mahdollisuudet merkittävään kansainväliseen menestykseen, kommentoi sijoitusjohtaja Jussi Hattula Teollisuussijoituksesta.

Confidexin tuotteet suunnitellaan yhtiön päätoimipisteessä Tampereella; valmistus ja toimitukset tapahtuvat Confidexin Guangzhoun tehtaalta. Vuonna 2005 perustetulla Confidexilla on 90 työntekijää, ja vuoden 2009 liikevaihto oli runsaat 10 milj. euroa.


Confidex Oy
on maailman johtava korkealaatuisten etäluettavien matkalippujen ja RFID-tunnisteratkaisujen ja -palvelujen tarjoaja. Yhtiön tuotteilla tehostetaan ja varmistetaan tuotantoketjuja, hyödykevaihtoa sekä tavaroiden ja henkilöiden tunnistusta. Confidexin maailmanlaajuinen, noin sadan yhteistyökumppanin verkosto palvelee useita teollisuudenaloja Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa.
www.confidex.net

Aura Capital Oy on vuonna 1997 perustettu yksityinen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa alku- ja varhaisen vaiheen yrityksiin, joilla on poikkeuksellista osaamista ja kasvun mahdollisuuksia. Pääomasijoitustoiminnassaan yhtiö keskittyy etenkin ohjelmistoalaan, IT-palveluihin sekä langattomaan, teollisuuden, bio- ja nanoteknologiaan sekä keksintöjen kaupallistamiseen.
http://auratum.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy
on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Yhtiö sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat noin 620 miljoonaa euroa.
www.teollisuussijoitus.fi

 


Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Timo Lindström, Confidex Oy,
puh. 040 525 3114, timo.lindstrom (at) confidex.fi

– osakas, toimitusjohtaja Ari Siponmaa, Aura Capital Oy,
puh. 041 448 6461, ari.siponmaa (at) auratum.com

– sijoitusjohtaja Jussi Hattula, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 0400 669 955, jussi.hattula (at) teollisuussijoitus.fi