Fintech-yritys Zervant keräsi 6 miljoonan euron rahoituksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Kuva: Zervant

Espoossa toimiva Zervant tarjoaa yksinkertaista ja intuitiivista laskutusohjelmistoa. Sitä käyttää jo 20 000 asiakasta seitsemässä maassa, ja 85% nykyisestä kasvusta tapahtuu Ranskassa, Saksassa ja Iso-Britanniassa.

Zervantin pääasiallinen kohderyhmä ovat mikroyritykset. Rahoituskierroksen avulla yhtiö aikoo edistää sähköisen laskutuksen käyttöä pienyrittäjien keskuudessa. Se aikoo myös tuoda laskutuspalveluunsa uusia ominaisuuksia, joiden avulla yrittäjä pystyy keventämään oman yrityksen hoitamisesta aiheutuvia taloudellisia paineita.

“Perustimme yhtiön ‘auttaaksemme yrittäjiä menestymään’, ja se ajatus ajaa meitä edelleen eteenpäin. Tämä sijoitus mahdollistaa meille entistäkin nopeamman kasvun Euroopassa. Olemme erityisen iloisia siitä, että pystymme auttamaan mikroyrityksiä hyödyntämään lainsäädännön tuomia muutoksia ja tarjoamaan asiakkaillemme laskutuksesta saatavaa rahavirtaa nopeuttavia ratkaisuja”, yksi Zervantin perustajista ja yrityksen toimitusjohtaja Mattias Hansson sanoo.

Sähköisen laskutuksen käyttöönotto ja kehittäminen on erityisen ajankohtaista EU:n sitä koskevan direktiivin myötä, joka tulee voimaan loppuvuodesta. EU:n tavoitteena on saada sähköinen laskutus pääasialliseksi laskutusmuodoksi Euroopassa vuoteen 2020 mennessä.

“Taloudellista toimialaa koskevat säädökset muuttuvat samalla, kun alalla siirrytään laajalti toimintojen digitalisointiin. Tämä antaa yrityksille joukon aivan uusia tapoja tehostaa liiketoimintaansa. Tavoitteemme on varmistaa, että asiakkaamme saavat pääsyn kaikkiin näihin mahdollisuuksiin – joko auttamalla rahoituksen saamisessa tai entistä parempien päätösten tekemisessä liiketoiminnassa”, Hansson lisää.

Rahoituskierroksen myötä Niklas Savander liittyy Zervantin hallitukseen. Niklaksella on yli 20 vuoden kokemus johtotehtävistä maailmanlaajuisissa teknologiayrityksissä sekä erityisasiantuntemusta rahoitussektorilta. ”Zervantin tuote on ainutlaatuinen, ja sen markkinapotentiaali on valtava. Olen todella innoissani saadessani liittyä tiimiin”, Savander sanoo.

“Zervantin kasvu on ollut vaikuttavaa. Vuoden 2017 aikana yhtiö kolminkertaisti aktiivisten asiakkaidensa määrän 20 000:een yritykseen. Zervantia pidetään alansa johtajana mikroyrityksille suunnatussa digitaalisessa laskutusteknologiassa. Olemme erityisen innostuneita siitä, että tämä on ensimmäinen sijoituksemme fintech-sektoriin”, Tesin sijoitusjohtaja Jussi Sainiemi kommentoi.


Lisätietoja:

Mattias Hansson, toimitusjohtaja, Zervant
+358 45 267 3007
mattias.hansson@zervant.com

Jussi Sainiemi, sijoitusjohtaja, Tesi
+358 40 564 4660
jussi.sainiemi@tesi.fi

Lataa kuvia

Zervant tarjoaa eurooppalaisille pienyrityksille helppokäyttöisen online-laskutusohjelmiston. Sen päämarkkinat ovat Suomi, Ruotsi, Ranska, Saksa ja Iso-Britannia. 2010 perustettu Zervant on kerännyt yli 14 miljoonaa euroa pääomasijoituksina ja enkelirahoituksena. Pääkonttorimme on Espoossa. Vuonna 2017 Zervantin käyttäjät lähettivät yli 1 000 000 laskua, joiden yhteissumma oli yli miljardi euroa. www.zervant.com

Tesi (Suomen teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat yli miljardi euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomen seuraavalle yrittäjyyden, kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi / @TesiFII