Teknologiayhtiö Haltian kerännyt 22 miljoonaa euroa kasvurahoitusta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Haltian, globaalisti toimiva IoT (Internet-of-Things) -ratkaisutoimittaja Oulusta, on kerännyt 22 miljoonan euron rahoituskierroksen. Rahoitus tukee yhtiön laajentumista edelleen Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoilla. Lisäksi Haltian jatkaa tuotekehitystään ja tuo uusia IoT-tuotteita markkinoille tämän vuoden puolella.

Kierrosta johti Mandatum Asset Management Growth Equity (MAM GE), ja muihin sijoittajiin lukeutuvat Tesin lisäksi Varma, Ventic ja Inventure. Tuoreen rahoituksen myötä yhtiö on kerännyt kaiken kaikkiaan 40 miljoonaa euroa.

Haltianin IoT-ratkaisut ja -palvelut parantavat mm. toimistojen työskentelymukavuutta sekä tukevat etätyöskentelyä, digitalisaatiota ja kiinteistöjen energian- ja tilankäytön tehokkuutta. Yhtiön asiakkaina on useita kansainvälisiä suuryrityksiä, ja liikevaihdosta jo 70 % tulee ulkomailta.

Haltian edistää Tesille keskeisiä sijoitusteemoja mm. parantamalla hyvin monipuolisesti kiinteistöhallinnan ympäristötehokkuutta. Haltian on myös erinomainen esimerkki Suomeen pitkältä ajalta kertyneestä IoT-osaamisesta, jota nyt skaalataan kansainvälisille markkinoille”, avaa sijoituspäätöstä Juha Lehtola, Tesin venture capital -tiimin johtaja.

Tesi teki jatkosijoituksen yhtiöön Euroopan investointipankin (EIP) kanssa sovitusta sadan miljoonan euron yhteisrahoitusohjelmasta, joka on osa Euroopan takuurahastoa (EGF). Myös Tesin ensisijoitus vuonna 2022 tehtiin samaisesta ohjelmasta, minkä lisäksi Tesi sijoitti yhtiöön väliaikaisesta Venture Bridge -erityissijoitusohjelmasta. Tämä ohjelma sulkeutui ensisijoitusten osalta maaliskuun 2022 lopussa.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Juha Lehtola, johtaja, venture capital -sijoitukset
juha.lehtola@tesi.fi
+358 400 647 671

 

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, markkinatietoa, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter | LinkedIn | Uutiskirje