Helmi Technologies sai 2 miljoonan euron lisärahoituksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

AJAX-pohjaisiin selainriippumattomiin RIA -sovelluskehitysalustoihin (Rich Internet Applications) keskittynyt Helmi Technologies Oy on saanut 2 miljoonan euron lisärahoituksen. Nyt sovittuun pääomasijoituskierrokseen osallistuvat Conor Venture Partners ja Suomen Teollisuussijoitus sekä Helmin aiemmat yksityiset varhaisen vaiheen rahoittajat.

Lisäpääoman avulla Helmi rakentaa hiljan käynnistettyä Pohjois-Amerikan toimintaansa ja tuo markkinoille Helmi RIA Platform -tuotteensa seuraavan sukupolven.

"Lisärahoituksen ja uusien sijoittajien tuella kohdistamme toimintaamme tärkeimmälle markkina-alueellemme Yhdysvaltoihin", toteaa Helmin toimitusjohtaja Juho Risku: "Sijoittajiemme kansainvälisen kokemuksen avulla voimistamme merkittävästi myynti- ja markkinointivoimaamme."

"Helmi RIA Platform yksinkertaistaa ja nopeuttaa AJAX- pohjaista Web 2.0 tuotekehitystä", kertoo Conorin partneri Sami Ahvenniemi: "Sovelluskehittäjille lisäarvo on hyvin merkittävä."

"Helmi toimii erittäin nopeasti kasvavalla markkina-alueella", toteaa Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola: "Tämän sijoituskierroksen tavoitteena on, että yhtiö saa tuotteensa seuraavan sukupolven valmiiksi ja käynnistää toimintaa myös päämarkkina-alueella Yhdysvalloissa."

Helmi Technologies Oy kehittää, tuotteistaa ja markkinoi AJAX-pohjaisten rikkaiden Internet-sovellusten kehittämistä merkittävästi helpottavaa ja nopeuttavaa Helmi RIA Platform -kehitysalustaa. Helmi RIA Platformin pohjalla rikkaat, tehokkaat ja hyvin vuorovaikutteiset nettisovellukset voidaan tehokkaasti kehittää käyttämällä tuttuja Eclipse- ja Jboss-kehitysympäristöjä. Helmi RIA Platform leikkaa yritysten Internet-sovellusten tuotekehitysajan jopa puoleen, optimoiden kehityksen ja testauksen kustannukset. Yhtiön tavoitteena on tarjota merkittävästi parempi käyttäjäkokemus tavanomaisen käyttöliittymän kehittämistä edullisemmilla tuotekehityskustannuksilla. Helmin toimipaikat ovat Oulussa, Helsingissä, ja Mountain View:ssä, Kaliforniassa.

Conor Venture Partners Oy on varhaisen vaiheen teknologiayrityksiin sijoittava uuden sukupolven hallinnointi- ja pääomasijoitusyhtiö. Yhtiö sijoittaa yrityksiin Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Sijoituskohteina ovat tieto- ja viestintäteknologia, sulautetut ohjelmistot, puolijohdeteknologia, elektroniikka, uudet materiaalit ja optiikka. www.conor.vc

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 350 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

Juho Risku, toimitusjohtaja
Helmi Technologies Oy
Puh. 040 557 4004
juho.risku@helmitechnologies.com

Sami Ahvenniemi, partneri
Conor Venture Partners Oy
Puh. 040 560 2734
sami.ahvenniemi@conor.vc

Heini Noronen-Juhola, sijoituspäällikkö
Suomen Teollisuussijoitus Oy
Puh. 0400 611 563
heini.noronen-juhola@teollisuussijoitus.fi