Henkilöstöpalvelukonsernit StaffPoint ja HR House yhdistymässä alan kärkeen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

”Haluamme olla henkilöstöpalvelualan selkeä markkinajohtaja ja suunnannäyttäjä. Tuomme alalle uudenlaisia toimintatapoja ja palvelukokonaisuuksia, joissa henkilöstöpalvelut, koulutus ja IT-ratkaisut yhdistyvät asiakkaalle lisäarvoa tuottavaksi kokonaisuudeksi. Uuden kokonaisuuden ansiosta asiakkaille tarjotaan palvelua, jossa monipuolinen osaaminen ja laaja toimialatuntemus yhdistyvät valtakunnalliseen toimintaan”, StaffPoint-konsernin vetäjä Mika Kiljunen kiteyttää.

Henkilöstöpalveluiden kysyntää lisäävät Suomessa työmarkkinoiden muutokset, joissa yritykset etsivät ratkaisuja vaihtuviin henkilöstötarpeisiin. Työntekijät puolestaan etsivät eri elämäntilanteisiin sopivia uravaihtoehtoja.

”Uskomme, että henkilöstöpalvelut tulevat toimialana kasvamaan Suomessa ja olemme mukana kehittämässä koko toimialaa. Työnantajat hakevat kilpailukykyä ja osaamista laajemmista kokonaisratkaisuista sekä uusista lisäarvopalveluista, joissa henkilöstöpalveluihin yhdistyvät henkilöstön koulutus- ja IT-ratkaisut. Suurempi koko mahdollistaa entistä paremman palvelun ja monipuolisemmat työtehtävät vuokrahenkilöstöllemme”, Kiljunen sanoo.

Uudessa StaffPoint-konsernissa on henkilöstöä yhteensä 350. Konsernin palveluverkosto kattaa koko Suomen ja toimipisteitä on 23 paikkakunnalla ja yksi Virossa. Yhtiön rekisterissä on yhteensä yli 15 000 työntekijää.

StaffPoint-konserni jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen. Konsernin suurin liiketoiminta-alue tulee olemaan henkilöstöpalvelut ja se toimii StaffPoint-nimellä. Myös koulutuspalveluja tarjoavat StaffEdu (entinen Taitoprofiilit) ja Spring House aloittavat yhteistyön. Spring Housen nimellä toimiva liiketoiminta-alue tarjoaa koulutuspalveluita. Saima Soft on henkilöstöhallintoa tehostaviin ohjelmistoihin erikoistunut yritys. Mahdollisuus yhdistämää henkilöstöhallinnon tietojärjestelmät henkilöstö- ja koulutuspalveluihin avaa mahdollisuuden luoda täysin uusia lisäarvopalveluja ja mahdollisuuksia strategiseen kumppanuuteen.

Yritysjärjestely toteutetaan osakevaihtona. Yritysjärjestelyn osapuolina ovat Etera, Suomen Teollisuussijoitus, GWS ja Varma sekä yritysten johto. Kaikki osapuolet ovat kotimaisia ja ne jatkavat omistajina sitoutuen yrityksen pitkäjänteiseen kehittämiseen.

”Henkilöstöpalvelutoimiala kasvaa vahvasti Suomessa ja toimialan konsolidaatio tulee edelleen jatkumaan. Yritysjärjestely vahvistaa molempien yhtiöiden kilpailukykyä entisestään”, sanoo sijoitusjohtaja Heikki Vesterinen Teollisuussijoituksesta.

Konsernin toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.2.2013 alkaen Mika Kiljunen, joka on työskennellyt pitkään matkailualalla. Hän siirtyy tehtäväänsä Carlson Wagonlit Travelin Pohjoismaiden vetäjän paikalta.

Lisätietoja:

Mika Kiljunen, toimitusjohtaja, StaffPoint-konserni, p. 0400 815 597, mika.kiljunen@staffpoint.fi

Martti Kiuru, hallituksen puheenjohtaja, StaffPoint-konserni, p. 040 58 11 545, martti.kiuru@staffpoint.fi

Heikki Vesterinen, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy, p. 040 5088 558, heikki.vesterinen@teollisuussijoitus.fi

Taustatietoa yritysjärjestelyn osapuolista:

StaffPoint on Suomen johtavia henkilöstöpalveluyrityksiä ja osa GW Sohlberg -perheyhtiötä. Henkilöstövälitykseen ja rekrytointiin erikoistunut yritys toimii useilla toimialoilla ja valtakunnallisesti. Yrityksen liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja sen rekisterissä on yli 11 000 aktiivista työntekijää. Toimipaikkoja on 18 paikkakunnalla. Yrityksen omistavat G.W. Sohlberg Oy, työeläkeyhtiö Varma ja yrityksen toimiva johto.

StaffPoint-konserniin kuuluva StaffEdu auttaa työnhakijoita työelämäratkaisujen löytämisessä sekä työntekijöitä, yhteisöjä ja yrityksiä kehittymään ammattimaisen koulutuksen avulla. StaffEdun liikevaihto on noin 4 miljoonaa euroa. Yritys toimii valtakunnallisesti ja vuosittain yhtiön koulutuksiin osallistuu yli 5 000 henkilöä.

HR House on henkilöstöpalvelujen asiantuntijayritys, joka tarjoaa resursointipalveluja HoReCa-, kauppa-, teollisuus-, tietoliikenne- ja toimistotehtäviin sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Yrityksen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on yhteensä 50. Yrityksen omistavat Suomen Teollisuussijoitus Oy, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja yrityksen toimiva johto.

HR Houseen kuuluva Spring House on erikoistunut työvoimakoulutukseen ja henkilöstövalmennukseen. Yhtiö toimii valtakunnallisesti ja vuosittain koulutuksiin osallistuu yli 10 000 henkilöä. Valtakunnallisesti toimivan yrityksen liikevaihto on noin 4 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 60 ammattilaista.

HR Houseen kuuluva Saima Soft kehittää innovatiivisia ja asiakkaille lisäarvoa tuottavia tietoteknisiä palveluja. Saima tuoteperheeseen kuuluvat modernit ratkaisut rekrytointiin, resursointiin, osaamisenhallintaan, suorituksen johtamiseen ja raportointiin.