Holiday Clubin pääomarakenne vahvistuu ja kasvu jatkuu

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Holiday Clubin viiden miljoonan euron antiin osallistuivat uutena omistajana Ilmarinen (4m€) sekä vanhoina omistajina Varma (0,5m€) ja Suomen Teollisuussijoitus Oy (0,5m€). Näiden lisäksi omistajiin kuuluvat Fennia -konserni, yksityisiä sijoittajia sekä yrityksen johto. Vaihtovelkakirjalainaa merkitsi 11 institutionaalista sijoittajaa, jotka koostuvat pääosin ammattiliitoista ja säätiöistä.

Holiday Club -konsernin kasvuluvut ovat vahvat: Liikevaihto kasvoi tilikauden aikana 93 miljoonasta yli 121 miljoonaan euroon. Liikevoitto oli 8,7 miljoonaa euroa. Myös henkilöstön määrä kasvoi, tilikauden päättyessä yrityksen palveluksessa oli 775 henkilöä.

Vuosi sitten avattu Pohjoismaiden suurin kylpylähotelli- ja lomakeskus Holiday Club Saimaa on saanut hyvän vastaanoton, ja se on palvellut jo kymmeniä tuhansia suomalaisia ja kansainvälisiä asiakkaita. Lomakeskuksen kehittäminen jatkuu. Alueelle rakennetaan uusia loma-asuntoja ja kesäksi 2013 Saimaalle valmistuu 18-reikäinen golfkenttä sekä kauppakeskus Capri. Caprin ehdoton vetonaula tulee olemaan Angry Birds Activity Park.

Holiday Club haluaa tuottaa matkailuun sisältöä seinien ja vuodepaikkojen rinnalle. Siksi se kehitti uuden sekä suomalaisia lapsiperheitä että kansainvälisiä lomailijoita kiinnostavan matkailukonseptin. Holiday Club rakentaa Angry Birds -aktiviteettipuistot kolmen kylpylähotellinsa yhteyteen.

Holiday Club -viikko-osakkeiden rinnalle on kehitetty uusi tuote: kokonaisina myytävät Holiday Club Villas -lomahuoneistot. Saimaalle, Kuusamoon ja etenkin Katinkultaan rakennetut Villas-huoneistot on myyty ennätysajassa. Katinkullan 92 Villas-huoneistoa valmistuivat elokuussa ja ne myytiin loppuun syksyn aikana. Kaikkiin kolmeen lomakeskukseen rakennetaan lisää Villas-huoneistoja.

Uusien investointien lisäksi Holiday Club on kehittänyt olemassa olevia kohteitaan. Gran Canarialla viiden lomakeskuksen viikko-osake-liiketoiminta saatiin tehokkaasti käyntiin ja ensimmäisen täyden toimintavuoden jälkeen näkymät ovat aurinkoiset. Holiday Club Puerto Calma -lomakeskuksessa tehtiin mittava uudistusremontti. Lisäksi Holiday Club rakentaa Melonerasin rannalle hotelli Villa del Conden yhteyteen 56 ylellistä viikko-osakehuoneistoa. Hanke toteutetaan yhdessä Kanarian saarten johtavan viiden tähden hotelliyrittäjän Grupo Lopesanin kanssa.


Lisätietoja
:

Vesa Tengman, toimitusjohtaja, Holiday Club Resorts Oy, puh. +358 500 421 515, etunimi.sukunimi@holidayclub.fi

Antti Kummu, johtaja, yritysjärjestelyt, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. +358 50 432 4486, antti.kummu@teollisuussijoitus.fi

 

Holiday Club Resorts Oy on Euroopan johtava viikko-osakeyritys ja merkittävä vapaa-ajan asumisen ja matkailun toimija. Yrityksen omistajia ovat yhtiön toimiva johto, Varma, Suomen Teollisuussijoitus Oy, Fennia-konserni, Ilmarinen ja ryhmä suomalaisia yksityissijoittajia. Holiday Club Resorts Oy:llä on 32 lomakohdetta ja 1 300 loma-asuntoa. Kohteista seitsemässä on loma-asuntojen lisäksi myös kylpylähotelli. Kahdeksan kohdetta sijaitsee Suomen ulkopuolella Ruotsissa, Espanjan aurinkorannikolla ja Kanariansaarilla. Tilikaudella 2011–12 konsernin liikevaihto oli 121 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli 775 henkilöä. Lisätietoja: www.holidayclub.fi