Hostaway sai miljoonarahoituksen – kasvaa vauhdilla kaikkialla maailmassa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Hostaway on onnistunut saamaan merkittävän jalansijan voimakkaasti kasvavalla markkinalla, jossa suuret Booking.comin, Airbnb:n ja Expedian kaltaiset matkailujätit ovat jakamassa markkinoita uusiksi. Hostaway hyödyntää tätä markkinan murrosta ja tarjoaa ammattimaista asunnonvuokrausta tekeville toimijoille alustan, jonka avulla kohteita voidaan markkinoida yhden käyttöliittymän kautta näissä kaikissa merkittävimmissä matkailusivustoissa.

”Asiakkaamme vuokraavat maailmanlaajuisesti kymmeniä ja satoja asuntoja. Heille ei enää riitä se, että asunnot ovat tarjolla vain Airbnb:ssä, vaan saadakseen riittävästi varauksia heidän tulee olla mukana kaikissa merkittävimmissä sivustoissa samanaikaisesti”, yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Marcus Räder kuvailee.

Hostaway on toiminut alusta alkaen täysin kansainvälisillä markkinoilla ja sen liikevaihdosta yli 95% syntyy ulkomailta. Yrityksen noin kolmestakymmenestä työntekijästä valtaosa toimii Toronton, Barcelonan toimistoilla ja yrityksen tiimissä on mukana lähes 20 eri kansallisuutta. Tavoitteena on palkata mahdollisimman pian ainakin parikymmentä henkilöä mm. myyntiin, asiakaspalveluun ja tuotekehitykseen sekä perustaa tytäryhtiöt Espanjaan ja Kanadaan.

”Olemme olleet alusta alkaen täysin globaalisti toimiva yritys, joka on luonut oman tavan kommunikoida keskenään eri puolilta maailmaa, useilla eri aikavyöhykkeillä ja erilaiset kulttuurit huomioiden. Syyskuussa koko tiimimme kokoontui viikoksi Barcelonaan viettämään aikaa yhdessä”, yrityksen yksi perustajista, sarjayrittäjä Mikko Nurminen kertoo.

Lyhytaikaisvuokrausmarkkina kasvaa voimakkaasti ja sen on arvioitu ylittävän 190 miljardia dollaria vuonna 2021. Tämä lupaa hyvää Hostawaylle, jonka tavoitteena on nousta alan merkittävimmäksi toimijaksi maailmanlaajuisesti.

Hostawayn avulla asiakkaamme voivat kasvattaa omaa liiketoimintaansa ja tehdä parempaa bisnestä. On upeaa nähdä kuinka asiakkaamme ovat moninkertaistaneet asuntojensa määrän ja kasvattaneet liiketoimintaansa otettuaan palvelumme käyttöön, Räder jatkaa.

Pääomasijoitusyhtiö Vendep Capitalin tiimi vakuuttui Hostawayn potentiaalista ja haluaa olla mukana auttamassa yritystä kasvamaan entistäkin nopeammin. ”Olimme vaikuttuneita Hostawayn nopeasta kasvusta ja erinomaisesta tiimistä. Olemme innoissamme, että voimme olla mukana tässä matkassa, joka on syntynyt yrittäjien omasta arkipäivän haasteesta”, Vendep Capitalin Hannu Kytölä kertoo.

Hostaway on valittu myös mukaan Business Finlandin (ent. Tekes) Nuoret innovatiiviset yritykset -ohjelmaan, joka tarjoaa potentiaalisimmille suomalaisille startup-yrityksille rahoitusta toiminnan nopeaan skaalaamiseen kansainvälisillä markkinoilla.

Hostaway on kerännyt yhteensä 2,4 miljoonan euron rahoituksen sijoittajilta ja Business Finlandilta ja sen omistajiin kuuluu Räderin ja Nurmisen lisäksi Saber Kordestanchi sekä useita menestyneitä suomalaisia sarjayrittäjiä.
 

Lisätietoja:

Marcus Räder, toimitusjohtaja ja perustaja
+1 416 821 3601
marcus@hostaway.com
Mikko Nurminen, perustaja
+358 40 701 3135
mikko@hostaway.com

Kuvia medialle
Team photo ja johtoryhmä Saber Kordestanchi, Mikko Nurminen, Alexandra Logushova, Robert Hoogendam ja Marcus Räder 

Hostaway on palvelu, joka auttaa ammattimaisia asunnonvuokraajia säästämään aikaa ja kasvattamaan liiketoimintaansa. Yritys tarjoaa mahdollisuuden mainostaa ja hallinnoida kohteitaan samanaikaisesti maailman suurimmissa matkailusivustoissa yhden käyttöliittymän kautta. Lisätietoja: www.hostaway.com

Vendep Capital Fund II sijoittaa varhaisen kasvuvaiheen ohjelmistoyrityksiin, jotka tavoittelevat voimakasta kansainvälistä kasvua. Huhtikuussa 2017 perustetun rahaston tavoitekoko on 40 miljoonaa euroa, ja sen pääomat on kerätty kotimaisilta yksityisiltä sijoittajilta ja julkisilta tahoilta, kuten Tesiltä (Suomen Teollisuussijoitus Oy) ja Sitralta. Rahasto voi tehdä sijoituksia yksin tai syndikoidusti muiden sijoittajien kanssa. www.vendep.com