Suomalainen sydänkirurgian laitekehittäjä HVR Cardio varmistanut yli 10 miljoonan euron rahoituksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Yhtiön keräämä uusi rahoitus, noin 10,7 miljoonaa euroa, on suurimpia suomalaisia rahoituskierroksia alalla. Kierrosta johti suomalainen Innovestor tuoreella Life Science -rahastollaan, jonka lisäksi myös Tesi sijoitti yhtiöön.

Sydämen hiippaläppävuoto on yleisin sydämen läppävika, josta kärsii Euroopassa ja Yhdysvalloissa arviolta 15 miljoonaa ihmistä. Nykyiset kirurgiset hoidot sopivat vain pienelle osalle potilaista. HVR Cardion kehittämä elegantti katetripohjainen ratkaisu CathHELIX™ mahdollistaa vian korjaamisen ilman raskasta avosydänleikkausta. Se on jo saanut Yhdysvaltojen lääkeviranomaiselta FDA:lta ns. tuotekehitykseen liittyvän Breakthrough Device Designation statuksen, eli sitä pidetään mahdollisena läpimurtona, joka parantaisi merkittävästi vaikean sairauden hoitoa.

HVR Cardio kehittää tuotteita, joiden tarkoituksena on tarjota uusi hoitomuoto valtavan, globaalin sairaustaakan aiheuttavalle taudille. Olemme iloisia voidessamme sijoituksellamme tukea yhtiön päätuotteen siirtymistä seuraavaan tärkeään kehitysvaiheeseen eli kliinisiin kokeisiin”, sanoo Miia Kaye, sijoitusmanageri Tesillä.

Kasvurahoituksen lisäksi HVR Cardio sai johtoportaaseen kokemusta toimialalta, kun toimitusjohtajana on aloittanut Tom Fleming, joka on aiemmin toiminut pitkään Boston Scientificilla, yhdessä maailman johtavista sydänkirurgian laitevalmistajista. Teknologiajohtajaksi taas on nimitetty vastaavasti Boston Scientificilla työskennellyt Tim Girton.

Huomio: CathHELIX on tutkimusteknologian laite, eikä sitä ole hyväksytty tai vahvistettu käytettäväksi potilailla millään maantieteellisellä alueella.

Lue lisää:

 

Lisätietoja:

Miia Kaye, sijoituspäällikkö, venture capital -sijoitukset
miia.kaye@tesi.fi
+358 50 388 3005

 

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, perusteltua näkemystä, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi  | Twitter |  LinkedIn  | Uutiskirje

HVR Cardio on suomalainen korkean lääketeknologian yhtiö, joka kehittää tuotteita sydämen hiippaläpän vuodon korjaamiseen. Nämä perustuvat yhtiön patentoituun helix teknologiaan. Yhtiön missio on kehittää tuotteita ja ratkaisuja, jotka ovat helppoja asentaa ja vähemmän potilasta rasittavia sekä samalla mahdollistavat tehokkaan hoidon. www.hvrcardio.com

Innovestor on suomalainen, aikaisen vaiheen pääomasijoittamiseen ja kiinteistöihin keskittyvä sijoitusyhtiö. Tarjoamme myös corporate venturing -palveluita. Portfoliomme koostuessa yli 100 lupaavimmasta yhtiöstä teknologian ja terveystieteiden alalla, olemme yksi aktiivisimmista pääomasijoittajista pohjoismaissa. Missiomme on tehdä hyvää rahaa. www.innovestorgroup.com LinkedIn Twitter