ICEYE jatkaa tutkakuvantamisen edelläkävijänä 73 milj. euron rahoituskierroksellaan

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä
ICEYE Pekka Laurila

Pekka Laurila, ICEYE

ICEYE vahvistaa tutkasatelliittien markkinajohtajuuttaan ja suunnittelee vielä neljää uutta satelliittia tälle sekä kahdeksaa satelliittia ensi vuodelle.

Helsinki – 22.9.2020 – ICEYE, maailman johtava tutkakuvantamisen datatarjoaja, on julkistanut aiottua suuremman, 73 milj. euron Series C -rahoituskierroksen. Kierrosta johti yritykseen jo aiemmin sijoittanut True Ventures, myös OTB Venturesin sijoittaessa merkittävän summan. ICEYE on tähän mennessä laukaissut avaruuteen viisi satelliittia. Yritys aikoo laukaista neljä uutta SAR-satelliittia ennen tämän vuoden loppua ja vähintään kahdeksan ensi vuonna. Toimiva satelliittijärjestelmä kasvaisi siten ainutlaatuiseksi maailmassa. Tähän mennessä ICEYE on kerännyt yhteensä lähes 130 milj. euroa rahoitusta.

“ICEYE tarjoaa muille toimijoille mahdollisuuksia ratkaista miljoonia ihmisiä koskevia, hyvin haastavia globaaleja ongelmia. Tiimimme maine perustuu siihen, että toimitamme tuloksia asiakkaillemme ylivoimaisen nopeasti ja laadukkaasti. Olemme ylpeitä maineestamme, ja aiomme pitää siitä kiinni,” sanoo Rafal Modrzewski, ICEYEn toimitusjohtaja ja perustajajäsen. “Rahoituskierros varmistaa, että SAR-satelliittijärjestelmämme kasvaa ensi vuonna siten, että se mahdollistaa neljän päivittäisen kuvan ottamisen mistä päin maailmaa tahansa.”

ICEYE suunnittelee, valmistaa ja operoi SAR-satelliittejaan talon sisäisesti, niiden valmistuessa muutamissa kuukausissa. Sitten tammikuun 2018 ensimmäisen SAR-satelliitin laukaisun, yritys on toimittanut SAR-kuvantamispalveluita ja uusia kyvykkyyksiä globaaleille asiakkaille. Toimintavuosiin on mahtunut monia saavutuksia SAR-satelliittien saralla ensimmäisenä maailmassa, kuten 0,25 metrin resoluution kuvantaminen, ja SAR-videokuvantaminen. ICEYE on myös esimerkiksi kyennyt ennätyksellisen nopeaan viiden minuutin datatoimitukseen maa-asemayhteyden muodostamisesta prosessoidun kuvan toimitukseen asiakaskäyttöön.

ICEYE aikoo hyödyntää rahoituskierrosta SAR-satelliittijärjestelmänsä koon kasvattamiseen; datan saavutettavuuden parantamiseen kaikilla mantereilla 24/7 asiakaspalvelulla; mullistavan tutkakuvantamisensa kehittämiseen sekä satelliittien valmistuksen käynnistämiseen myös Yhdysvalloissa. Kierros on huomattavasti suunniteltua suurempi, mikä on erityisen merkillepantavaa globaalisti epävakaan talousvuoden vuoksi. Kierros on osoitus suuresta luottamuksesta rahoitusyhteisöltä siihen, että ICEYEn liiketoiminta- ja toimintamalli on menestynyt.

Ilmaston myötä myös muuttuvat säätilat, viljasatojen menestys, maastopalot, urbaani elämä ja ihmisten talouteen vaikuttavat aktiviteetit muuttuvat ennen näkemättömällä vauhdilla ja voimakkuudella. Tämän vuoksi yritykset ja valtiot tarvitsevat reaaliaikaista tietoa ja dataa maailmanlaajuisesti. Dataa voidaan käyttää parhaimmillaan ihmishenkien pelastamiseen humanitäärisissä ja katastrofitilanteissa, sekä tehtäessä talouspäätöksiä kriisihetkinä.

ICEYE on toimittanut kaupallista tutkakuvantamista jo vuosia, mahdollistaen asiakkaiden vastatoimet öljyvuodoissa, hirmumyrskyissä, metsäkadossa ja monissa muissa tilanteissa. Kuvantamistoiminnan lisäksi on ICEYE SAR-satelliittijärjestelmän myötä on kehitetty uusia kuvantamisvalmiuksia sekä satelliittien sukupolvia.

Adam Niewiński, OTB Venturesin Managing Partner, sanoo: “Iloitsemme ollessamme keskeinen sijoittaja ICEYEn viimeisimmällä venture-kierroksella. Olemme myös innolla mukana kehittyvässä ekosysteemissä, missä enää taivaskaan ei ole rajana.”

”ICEYE on konkreettinen osoitus siitä, että suomalainen syväteknologian start-up voi onnistua keräämään merkittäviä pääomia parhailta sijoittajilta Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tesin sijoitusaikana yhtiö on onnistunut tavoitteiden mukaisesti rakentamaan satelliittiverkostoaan, ja merkittävä jatkosijoitus liiketoiminnan kansainväliseen skaalaamiseen sopii hyvin sijoitusstrategiaamme”, toteaa puolestaan Juha Lehtola, Tesin Venture Capital -tiimin johtaja.

ICEYEn Series C -rahoituskierrokselle osallistuivat jatkosijoittajat True Ventures, OTB Ventures, Tesi, Draper Esprit, DNX Ventures, Draper Associates, Seraphim Capital, Promus Ventures ja Space Angels. Kierrokselle osallistuivat myös New Space Capital ja Luxembourg Future Fund. Euroopan investointirahasto (EIR) toimi neuvonantajana Luxembourg Future Fundille sekä sijoittajana Euroopan komission tukeman InnovFin For Equity (IFE) -ohjelman kautta. Lisäksi Tesin sijoitus on osa Tesin ja Euroopan investointipankin yhteistä ESIR-sijoitusohjelmaa. Samanaikaisesti ICEYEn Series C-kierroksen kanssa julkisti OTB Ventures tänään erityisen sijoitusinstrumentin, OTB Space Program I, lanseerauksen, joka tulee tukemaan Euroopan johtavia avaruusteknologioita. Instrumenttia tukevat Euroopan investointirahasto ja Euroopan komissio IFE-ohjelman kautta.

Median yhteydenotot:

press@iceye.fi

Juha Lehtola, johtaja, Venture capital -sijoitukset
juha.lehtola@tesi.fi, +358 400 647 671


Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,6 miljardia euroa. Omistamisen ja onnistumisen kunnianhimoa – www.tesi.fi |@TesiFII


ICEYE on rakentanut ja laukaissut oman tutkakuvantamisen satelliittikonstellaation, joka on tuottanut satelliittidataa kansainvälisille asiakkaille vuodesta 2018 alkaen. Yrityksen uniikki avaruusteknologia edustaa maailman kärkeä, jolla mahdollistetaan päätöksentekoa valtiollisilla ja kaupallisilla aloilla. Tuottamalla informaatiota, jota ei ole aiemmin ollut vastaavasti saatavilla, ICEYE vastaa akuuttiin ja jatkuvaan tarpeeseen saada tietoa fyysisestä maailmastamme. ICEYE:n tutkakuvantamisen palvelu, joka on suunniteltu tarjoamaan tiuhaan tahtiin päivittyvää tietoa päivin ja öin, auttaa asiakkaita mm merenkäynnin turvallisuuden takaamisessa, luonnonkatastrofeihin vastaamisessa, vakuutusalalla, sekä talouteen vaikuttavien aktiviteettien seurannassa. Lisätietoja: https://www.iceye.com/