Ilkka Kivimäki: Kasvuyrityskattilassa porisee

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

”Täällä on panostettu tutkimukseen ja koulutukseen. Meillä on aidosti vahvaa insinööriosaamista, sekä luovan työn ja ongelmanratkaisun kulttuuri”, sanoo Aalto-yliopiston kasvuyrittäjyysohjelman Startup Saunan päävalmentaja Ilkka Kivimäki.

Kansainväliset sijoittajat ovat myös alkaneet kiinnostua suomalaisyrityksistä. Kivimäki toteaa, että sijoittajalle Suomi on helppo ja läpinäkyvä toimintaympäristö, jossa perusasiat ovat kunnossa. 

Kasvun juurilla 

Startup-yritys on kasvuhakuinen nuori yritys, jonka menestys vasta orastaa. Määritelmän mukaisesti se tähtää nopeaan kasvuun ja kansainvälisyyteen. Yrittäjyyden merkitys on Suomessa korostunut hitaamman talouskasvun aikana. 

”Kyllä startupeja on aina ollut. Mutta nyt ne ovat Suomessa yhteiskuntakelpoisia ja isot mediat kirjoittavat niistä positiiviseen sävyyn”, sanoo Ilkka Kivimäki. Hän tietää mistä puhuu oltuaan itse perustamassa useita yrityksiä. 

Ponnahduslaudalta unelmahyppyyn 

Kun Euroopasta kysytään, missä yrittäjyys kukoistaa, ensimmäisen vastauksen pitäisi olla Suomi. Startup Saunan ohjelmaa luotsaavan Juuso Koskisen mielestä ratkaisevaa on, että meillä on parhaat tekijät ja parhaat ideat.

Toimivien ideoiden etsimiseksi ja tulevien menestyjien siivittämiseksi Suomessa toimii erilaisia pajoja ja hautomoja. Startup Saunan idea on tuoda Pohjois-Euroopan ja Venäjän parhaat startup-yritykset Suomeen viiden viikon ohjelmaan, jossa tarjotaan luentoja, pidetään työpajoja ja verkostoidutaan. 

Kun kaikki toimijat saadaan talkoisiin mukaan ja uskalletaan ajatella isosti, visio Suomesta yritysten kehtona voi toteutua. 

Lue koko haastattelu Kasvu-lehdestä 2/2013.