Intialaiselta Sterling Infotech Groupilta 20 miljoonaa euroa suomalaiseen Winwind -tuulivoimayhtiöön

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Intialaiseen Sterling Infotech Group -konserniin (SIG) kuuluva sijoitusyhtiö Avis Ventures Ltd on tehnyt 20 miljoonan euron pääomasijoituksen suomalaiseen tuulivoimayhtiöön Winwind Oy:ön. Samassa yhteydessä vanhat osakkaat myivät pienen osan osakkeistaan. SIG:stä tuli näin Winwindin suurin yksittäinen omistaja 40 prosentin osuudella. Winwind on nyt toteutettuun järjestelyyn saakka ollut ympäristöteknologiayhtiö Proventia Group Oy:n tytäryhtiö. Proventia keskittyy jatkossa ydinliiketoimintaansa. Järjestelyn jälkeen suomalaisomistus Winwindissä on yhteensä 60 prosenttia.

Winwindin suurimmat suomalaisomistajat ovat ympäristöteknologiayhtiö Proventia Group Oy, pääomasijoitusyhtiöt Head Invest Oy ja Suomen Teollisuussijoitus Oy sekä työeläkevakuuttaja Varma ja Pohjolan Voiman tytäryhtiö Powest Oy.

Winwind on tänä vuonna päässyt erittäin nopeaan kasvuun ja liikevaihdon odotetaan noin kolminkertaistuvan viime vuodesta 45 miljoonaan euroon. Winwindin tuotannosta suurin osa menee vientiin ja tärkeimmät vientimaat tällä hetkellä ovat Eesti, Ruotsi, Portugali ja Ranska.

"SIG:n kansainvälinen verkosto nopeuttaa Winwindin kasvua. Erinomaisen teknologiansa ja markkinoiden vaatimuksia vastaavan tuotevalikoimansa ansiosta Winwindillä on mahdollisuus todella huomattavaan kasvuun lähivuosina. Merkittävän intialaisen sijoittajan mukaantulo lisää Winwindin uskottavuutta kansainvälisillä markkinoilla", toteaa Winwindin hallituksen puheenjohtaja Matti Vuoria.

SIG näkee mahdollisuuden rakentaa Winwindistä maailman mittakaavassa vahvan teknologiatoimittajan tuulienergiasektorille. "Winwindin teknologiaan perustuvat voimalat antavat tuulivoiman tuotantoon sijoittaville parhaan taloudellisen tuoton. Yhtiön vahva johtotiimi pystyy luomaan lisäarvoa kaikille yhtiön sidosryhmille. Olen vakuuttunut, että SIG:n liiketoimintaosaaminen sekä syvällinen markkinoiden tuntemus tuovat Winwindille selvästi sijoitustamme suuremman lisäarvon erityisesti hankintatoimessa sekä Intian- ja Aasian-liiketoiminnan kehittämisessä", toteaa SIG:n toimitusjohtaja Vaidyanathan Srinivasan, josta järjestelyn yhteydessä tulee Winwindin hallituksen jäsen.


Winwind Oy
on vuonna 2000 perustettu yhtiö, joka kehittää ja valmistaa kokonaistaloudeltaan edullisia 1 ja 3 megawatin tuulivoimaloita. Winwindin tuulivoimalat on suunniteltu vaativiin olosuhteisiin. Winwindin voimaloiden etuina ovat teknologinen vahvuus, toimintavarmuus ja kustannustehokkuus. Winwind-tuulivoimalan energiantuotto on hyvä matalissakin tuuliolosuhteissa ja voimalat tarjoavat koko elinkaaren ajalle laskettuna edullisimmat tuotantokustannukset. Winwindin kehittämässä matalakierrosratkaisussa sähköä tuotetaan uudenlaisella integroidulla voimayksiköllä, jonka pohjana ovat luotettava planeettavaihde sekä hitaasti pyörivä kestomagneettigeneraattori. Winwindin kotipaikka on Oulu ja yhtiöllä on toimipiste myös Helsingissä. Voimayksiköiden kokoonpano tehdään Iissä ja Loviisassa. Yhtiö työllistää 80 henkeä. Winwindillä on tytäryhtiöt Kiinassa, Portugalissa ja Eestissä.

Sterling Infotech Group Oy on vuonna 1988 perustettu monialayhtiö. Viidentoista vuoden aikana SIG on kasvanut merkittäväksi toimijaksi, jolla on toimintaa tietoliikennealalla sekä nopeasti kasvavilla elintarvikealan sektoreilla. Myytyään tietoliikenneliiketoimintansa indonesialaiselle Maxis-yhtiölle SIG on keskittänyt toimintaansa uusiutuviin energialähteisiin liittyviin liiketoimintoihin kuten etanolipolttoaineisiin sekä kiinteistöihin, tekniseen suunnitteluun ja rakentamiseen sekä sähköisen hallinnon hankkeisiin.


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Veli-Matti Jääskeläinen, Winwind Oy
matkapuh. 050 313 3310, veli-matti.jaaskelainen@winwind.fi
www.winwind.fi

toimitusjohtaja Lassi Noponen, Proventia Group Oy
matkapuh. 040 501 5127, lassi.noponen@proventia.fi
www.proventia.fi

johtaja Mika Räsänen, Suomen Teollisuussijoitus Oy
matkapuh. 050 352 9984, mika.rasanen@teollisuussijoitus.fi
www.teollisuussijoitus.fi

Valokuvia osoitteessa: www.winwind.fi/lehdistopalvelu-voimalakuvat.html