Invenin life science -rahastoon yli 20 miljoonaa euroa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Inveni Capital, uusi suomalais-saksalainen pääomasijoitusyhtiö, keräsi Inveni Life Sciences Fund I -rahastoonsa ensimmäisellä varainhankintakierroksella yli 20 milj. euroa. Rahaston tavoitekoko on 50-70 milj. euroa. Ensimmäisen varainhankintakierroksen sijoittajia ovat Suomen Teollisuussijoitus Oy suurimpana yksittäisenä sijoittajana, Helsingin yliopiston rahastot sekä yksityiset sijoittajat ja rahastot.

Ensi vaiheessa Inveni Capitalin rahastoa hallinnoivat Aki Prihti ja Markku Fagerlund Helsingin toimistossa ja Dr. Wolfgang Pieken Munchenin toimistossa. Rahaston neuvonantajina toimivat professori Markku Jalkanen (Faron Pharmaceuticals, Turku) ja Dr. Christina Wagner (Ventac Partners, Munchen).

Inveni Life Sciences Fund I sijoittaa varhaisen ja kasvuvaiheen life science -yhtiöihin, joilla on testattu tuoteidea ja hyvät markkinanäkymät ja joilla on mahdollisuus kansainväliseen menestykseen. Inveni Capital keskittyy sijoitustoiminnassaan Pohjois- ja Keski-Euroopassa toimiviin lääketieteellisen teknologian yhtiöihin sekä lääkekehitysyhtiöihin toiminnan painopisteen ollessa Suomessa ja Saksassa.


Suomen Teollisuussijoitus Oy
on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 380 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

nveni Capital Helsingin toimisto:
Markku Fagerlund, osakas
Cultivator I, Viikinkaari 6,
FIN-00790 Helsinki, Suomi
+358 400 874546

Inveni Capital Munchenin toimisto:
Dr. Wolfgang Pieken, osakas
Zweibrückenstr. 8
D-80331 Munchen, Saksa
+49 89 2351 5702