Pohjoismaihin ja Baltiaan sijoittavalta Inventurelta 150 miljoonan euron rahasto

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalaislähtöinen, varhaisen vaiheen start up-yhtiöihin sijoittava Inventure on julkaissut uuden rahaston 150 miljoonan euron koossa. Hallinnoijan järjestyksessään neljäs rahasto sijoittaa sekä Pohjoismaihin että Baltiaan. Rahaston sijoittajia Tesin lisäksi ovat mm. Euroopan investointirahasto, Ilmarinen, Molten Ventures, OP, sekä Nordea. Myös Tesin hallinnoima Kasvurahastojen rahasto (KRR) on sijoittanut Inventuren uuteen rahastoon.

Inventure on tehnyt sijoituksia useisiin eri yhtiöihin kuten esimerkiksi Wolt, Swappie, Blueprint Genetics, Canatu, Beddit ja Haltian.

”Inventure on erinomainen toimija niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Se on laajentanut sijoitustoimintaansa viime vuosina aktiivisesti muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan. Sen lisäksi että Inventuren tuottohistoria on hyvä, se nauttii institutionaalisten rahastosijoittajien arvostusta ja sillä on kattavat verkostot, joita sen kohdeyritykset voivat hyödyntää. Tesille oli luontevaa lähteä mukaan uuteen rahastoon”, toteaa sijoitusjohtaja Tapio Passinen Tesistä.

Tesi on sijoittanut Inventuren kaikkiin kolmeen aikaisempaan rahastoon. Lisäksi Tesin hallinnoimat KRR II ja KRR III ovat sijoittaneet Inventuren toiseen ja kolmanteen rahastoon.

 

Lue lisää:

Lisätietoja:

Tapio Passinen, sijoitusjohtaja, rahastosijoitukset
tapio.passinen@tesi.fi
+358 40 840 3681

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,4 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII