Inventuren uusi 50 miljoonan euron rahasto panostaa kansainvälistyviin teknologiayhtiöihin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Inventure on perustanut uuden varhaisen vaiheen teknologiayhtiöihin sijoittavan 50 miljoonan euron pääomarahaston. Inventure II -rahaston sijoittajia ovat Euroopan investointirahasto EIF, Kasvurahastojen Rahasto, Sandvik Eläkesäätiö, Suomen Teollisuussijoitus ja Sitra, joiden lisäksi mukana on yksityisiä instituutioita ja sijoittajia. Rahastoon kerätään vuoden 2014 aikana lisää pääomia rahaston 75 miljoonan euron tavoitekokoon saakka.

Inventure II –rahasto sijoittaa noin 20 teknologiayhtiöön Suomessa ja lähialueilla. Inventuren aiemman rahaston tavoin Inventure II –rahasto tekee sijoituksia sekä laite-, komponentti- ja materiaaliyhtiöihin että mobiili- ja ohjelmistoyhtiöihin. Esimerkkejä Inventuren laite- ja komponenttiyhtiöistä ovat Canatu, Valon Lasers, Merus Power ja Beneq. Mobiili- ja ohjelmistoyhtiöitä ovat mm. Rightware, Conmio, Thinglink, Freespee, WOT Services ja Miradore.

”Lisäämme merkittävästi sijoituksiamme suomalaisiin menestystarinoihin. Kovan luokan yrittäjiä ja huippuinnovaatioita on paljon tarjolla. On upea aika rakentaa Inventure II –rahastoon uusi joukko kansainvälisiä, kilpailukykyisiä ja tuottoisia kasvuyhtiöitä”, toteaa Inventuren toimitusjohtaja Sami Lampinen.

“Olemme tyytyväisiä Inventuren kehittymiseen. Inventuren kohdeyhtiöt ovat ponnistaneet Suomesta käsin globaaleiksi yhtiöiksi. Inventure on osaava varhaisen vaiheen sijoittaja ja Suomen pääomasijoitustoimialan kehittäjä, mikä takaa uudelle rahastolle hyvät lähtökohdat. Jatkamme mielellämme Suomen startup-ekosysteemin kehittämistä tavoitteenamme rakentaa useita Piilaakson menestystarinoiden kaltaisia yhtiöitä, toteaa Tatiana Issaeva, Euroopan investointirahaston sijoituspäällikkö.

”Uusien kasvuyrityksien on menestyäkseen oltava kansainvälisiä jo ensimetreiltä. Odotamme Inventuren vauhdittavan nuoria yrityksiä kasvuun uuden rahastonsa, osaamisensa ja kansainvälisten kontaktiensa avulla”, Kasvurahastojen Rahaston sijoitusneuvoston puheenjohtaja, johtaja Esko Torsti Ilmarisesta toteaa.

”Tiukassa kansainvälisessä markkinatilanteessa yritykset voivat menestyä vain tarjoamalla asiakkaiden ongelmiin kilpailijoitaan parempia ratkaisuja. Uskomme vakiintuneen markkina-aseman omaavan Inventure-tiimin löytävän sijoitussalkkuunsa juuri näitä kilpailukykyisiä yrityksiä”, sanoo Suomen Teollisuussijoituksen johtaja Anne Riekki.

Inventuren sijoituksia tekevät Sami Lampinen, Timo Tirkkonen, Tuomas Kosonen ja Fei Xu. Inventure toimii Helsingissä ja Shanghaissa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Sami Lampinen, Inventure, puh: +358 40 520 5295
Johtaja Anne Riekki, Teollisuussijoitus, puh: +358 50 337 4434

 

www.inventure.fi