Kaiku Health Oy yrityskaupassa ruotsalaisen terveysteknologiayritys Elektan omistukseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä
Kaiku Healthin tiimi

Kaiku Healthin kehittämä ohjelmistosovellus mahdollistaa digitaalisen potilasseurannan keräämällä potilailta täsmällistä tietoa hoitojen tehokkuudesta ja potilaiden oireista sekä tarjoamalla potilaille mahdollisuuden sujuvaan yhteydenpitoon hoitohenkilökunnan kanssa. Sovellus on vaivattomasti liitettävissä sairaaloiden tietojärjestelmiin sekä integroitavissa Elektan omaan MOSAIQ® Oncology Information System (OIS) -potilastietojärjestelmään. Sovellus onkin terveydenhuollon tiimeille arvokas työkalu potilaspalautteen kokoamiseen ja sen pohjalta välittömään toimimiseen, mikäli jotain poikkeavaa ilmaantuu.

”Älykkään potilasvalvontaohjelmiston tuominen Elektan portfolioon tukee yrityksen onkologisen informatiikan strategiaa. Tämä on konkreettinen askel kohti digitaalisen portfoliomme laajentamista ja kahden tärkeimmän sidosryhmämme digitaalista yhdistämistä entisestään: asiakkaamme ja heidän potilaansa. Kaiku Healthin ratkaisu on osoittanut, että se kykenee parantamaan elämänlaatua ja pienentämään terveydenhuollon kustannuksia,” toteaa Elektan toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Richard Hausmann.

“Tämä on jännittävä askel sekä Kaikulle että Elektan tuhansien asiakkaiden verkostolle. Yhdessä jatkamme yksilöityjen digitaalisten seurantapalveluiden kehittämistä parantaaksemme jokaisen syöpäpotilaan elämänlaatua maailmanlaajuisesti. Arvopohjaisessa terveydenhuollossa tärkeintä on kuunnella potilaita, ja se hyödyttää potilaita, terveydenhuollon tarjoajia ja yhteiskuntaa,” sanoo toimitusjohtaja ja perustajajäsen Lauri Sippola.

”Kaikun tiimi on tehnyt valtavan hyvää pioneerityötä uudenlaisen potilasseurannan kehittämisessä ja kaupallistamisessa. Elektan laajan verkoston kautta Kaikun sovellus saadaan käyttöön yhä useammalle syöpäpotilaalle. Lisäksi tämänkaltaiset positiiviset yrityskaupat ovat hyvä todiste siitä, että suomalaisista terveysteknologiayhtiöistä löytyy kiinnostavia sijoituskohteita.”, kommentoi Tesin sijoituspäällikkö Joni Karsikas.

Yritysjärjestely tuli voimaan 15. toukokuuta. Yhtiön aiempia omistajia olivat mm. Tesi ja Debiopharm.

Lisätietoja

Joni Karsikas, sijoituspäällikkö, Tesi
joni.karsikas@tesi.fi, +358 40 827 0395

Lauri Sippola, toimitusjohtaja, Kaiku Health
lauri.sippola@kaikuhealth.com, +358 40 744 7481

Elekta

Viiden vuosikymmenen ajan Elekta on ollut maailman johtaja täsmäsädehoidon saralla. 4000 työntekijää maailmanlaajuisesti ovat sitoutuneita varmistamaan tarkempien, yksilöidympien sädehoitojen saatavuudesta syöpäpotilaille. Pääkonttoriaan Tukholmassa, Ruotsissa, pitävä Elekta on listattu NASDAQ Stockholm -pörssiin. Katso www.elekta.com tai seuraa Twitterissä @Elekta.

Kaiku Health

Kaiku Health Oy:n perustivat viisi, terveysteknologiaan intohimoisesti suhtautuvaa sovelluskehittäjää Aalto-yliopistossa, Suomessa, vuonna 2010. Tänä päivänä Kaikulla on 35+ työntekijää Kaiku Health -alusta on käytössä yli 40 syöpäklinikalla ja sairaalalla ympäri Eurooppaa. Sitoutuneiden työntekijöiden, motivoituneiden asiakkaiden and johtavien biotieteen kumppaneiden tukemana Kaiku Health jatkaa visionsa tavoittelemista: yksilöityä digitaalista terveysseurantaa jokaiselle syöpäpotilaalle. Vieraile kaikuhealth.com tai seuraa Twitterissä @KaikuHealth.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,3 miljardia euroa. Omistamisen ja onnistumisen kunnianhimoa – www.tesi.fi | www.dtg.tesi.fi | @TesiFII