Kasvuyritys Midaxo on kerännyt 10,3 miljoonan euron rahoituskierroksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Yrityskauppaohjelmiston kehittäjä Midaxo on saanut päätökseen 10,3 miljoonan euron rahoituskierroksen. Lisäksi alkuvaiheen sijoittajat, mm. EAKR-Aloitusrahasto, myivät omistuksiaan 2,6 miljoonan edestä. Ranskalainen kasvusijoittaja Idinvest Partners oli merkittävin uusi rahoittaja, ja kierrokseen osallistuivat lisäksi nykyiset sijoittajat Tesi ja ruotsalainen EOC Capital. Midaxon keräämä kokonaisrahoitus nousi yli 16 miljoonaan euroon.

Vuonna 2017 Midaxo kaksinkertaisti liikevaihtonsa sekä laajensi asiakaskuntansa yli kahteensataan johtavaan organisaatioon, konsulttitoimijaan ja pääomasijoittajaan, mukaan lukien yli 40 Global 1000-listalla olevaa yritystä, mm. HP Enterprise, Philips, Daimler, sekä Verizon. Midaxon asiakkaista 90% on Yhdysvalloissa.

Midaxolla on noin 70 työntekijää Bostonissa, Helsingissä, Amsterdamissa ja Riikassa. Työntekijämäärä kaksinkertaistui viime vuonna, ja kasvu jatkuu edelleen – yritys etsii aktiivisesti mm. osaavia ohjelmistokehittäjiä Helsinkiin.

Midaxon pilvipalvelun avulla yritysostajat hallitsevat koko monimutkaisen ostoprosessin kohteiden löytämisestä aina integraation päätökseen. “Lähes kaikki suuret yritykset sekä 60% keskisuurista yrityksistä tekevät yrityskauppoja kasvaakseen tai nopeuttaakseen kehitystään. Parhaat ostajat hyödyntävät tarkoitukseen suunniteltuja työkaluja toimiakseen systemaattisemmin ja tehokkaammin sekä välttääkseen riskejä. Midaxon avulla esimerkiksi due diligence -vaiheen voi hoitaa merkittävästi nopeammin ja pienemmin resurssein, mikä johtaa selviin säästöihin sekä parantaa ostajan kykyä reagoida nopeasti uusiin tilanteisiin”, Midaxon toimitusjohtaja Ari Salonen kommentoi.

Rahoituksen avulla Midaxo vahvistaa erityisesti Euroopan operaatioitaan, Pohjoismaat mukaan lukien. Lisäksi yritys nopeuttaa pilvialustansa lisäarvopalveluiden kehittämistä, muiden muassa koneoppimisen hyödyntämistä. ”Midaxo on jo nyt laajimmin käytetty ja nopeimmin kasvava yrityskauppoja tukeva ohjelmistopalvelu. Lisärahoitus antaa meille entistäkin paremmat mahdollisuudet tuoda merkittäviä innovaatioita asiakkaidemme käyttöön”, sanoo Kalle Kilpi, Midaxon tuotejohtaja.

”Yrityskehitystoiminnan digitalisoituminen tarjoaa valtavia mahdollisuuksia Midaxolle. Sen kasvava asiakaskunta, johon kuuluvat mm. Nokia ja Danfoss, osoittaa, että johtavat yritykset vaativat digitaalista tehokuutta myös yrityskauppoihin. Pohjoismaat ovat erityisessä nosteessa – vuonna 2017 yrityskauppojen arvo kasvoi 75% edellisvuoteen verrattuna. Sama kehitys jatkuu tänä vuonna. Investoimme Midaxoon, sillä uskomme sen kasvattavan etumatkaansa edelleen yritysostojen ja muiden liiketoiminnan kehitysprosessien työkaluna maailmanlaajuisesti. On hienoa nähdä suomalaisen yrityksen menestyvän maailman vaativimmilla markkinoilla”, toteaa Tesin sijoitusjohtaja Keith Bonnici.

Lisätietoja:

Keith Bonnici,sijoitusjohtaja, Tesi
+358 (40) 1799584
keith.bonnici@tesi.fi

Ari Salonen, toimitusjohtaja, Midaxo Oy
+1 617 818 0501
ari.salonen@midaxo.com


Midaxo Oy:n
pilvipalvelu tukee yritysostajia saumattomasti ostokohteen valinnasta integraatioon. www.midaxo.com ja @Midaxo

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat noin miljardi euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomea seuraavalle kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi ja @TesiFII.