Kuivadesinfiointimenetelmä ja täsmäsääpalvelut voittivat Tuottava Idea -kilpailun

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Uusia liikeideoita kannustavan Tuottava Idea -kilpailun voittivat tänä vuonna porilainen Oy o3systems Ltd:n kuivadesifiointimenetelmä (yrityssarjassa) sekä Ilmatieteenlaitoksen ja Vaisala Oyj:n yhteinen kehityshanke Helsinki Testbed, täsmäsääpalvelujen kehitys- ja kokeilualusta (yhteiskuntasarjassa).

o3systemsin DDS-kuivadesinfiointitekniikka desinfioi huoneilmaa ja pintoja. Idea perustuu tekniikkaan, jossa neljän erittäin voimakkaasti desinfioivan menetelmän yhdistelmällä tuhotaan haitallisia mikrobeja ja muita epäpuhtauksia kuten siitepölyä, hiilimonoksidia, kemiallisia kaasuja, pölypunkkeja, homeen haittoja, viruksia, bakteereja ja tupakansavua. Asiakkaita ovat mm. sairaalat, terveyskeskukset, laboratoriot, elintarviketeollisuus, ravintolat, kampaamot, huoltoasemat ja graafinen teollisuus.

Helsinki Testbed on Uudenmaan alueen kattava, uusien säähän ja ympäristöön liittyvien havaintolaitteiden ja -järjestelmien, analyysi- ja ennustemallien sekä palvelujen kehitys- ja kokeilualusta, jolla voidaan tuottaa täsmäsääpalveluja. Testbedin infrastruktuuri koostuu Ilmatieteen laitoksen olemassa olevista havaintolaitteista, Vaisalan rakentamasta uudesta, langatonta tiedonsiirtoa hyödyntävästä tiheästä sää- ja ympäristömittausverkosta sekä näihin liittyvistä tietokannasta ja web-käyttöliittymästä.

Lisäksi yhteiskuntasarjassa saivat kunniamaininnat nivalalainen AkkuSer Oy ideallaan vastaus akku-/paristodirektiiviin ja Kuopion Teknologiakeskus Teknia Oy ideallaan Brainstorming-laboratorio.

Tuottava Idea -kilpailussa etsitään uusia, enintään kolme vuotta vanhoja innovatiivisia ideoita, jotka ovat jo tuottavassa käytössä. Tavoitteena on edistää innovatiivista yritystoimintaa sekä tuoda esiin uusia liikeideoita ja niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Kilpailulla halutaan lisätä yrittämisen yleistä arvostusta korostamalla omiin ideoihin perustuvien ja riskejä ottavien päätöksentekijöiden merkitystä kansantaloudelle sekä hyvinvoinnin lisäämiselle.

Nuorkauppakamarin perustama kilpailu toteutettiin yhteistyössä Kauppalehden, Kauppalehti Option, OP-ryhmän, kauppa- ja teollisuusministeriön, Suomen Teollisuussijoitus Oy:n, Tamro Oyj:n, Suomen Yrittäjien, Keskuskauppakamarin ja Suomalaisen Työn Liiton kanssa.

Kilpailun valtakunnallisessa raadissa toimivat päätoimittaja Pekka Ritvos ja vastaava päätoimittaja Hannu Leinonen Kauppalehdestä, kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen, varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio OKO Osuuspankkien Keskuspankista, toimitusjohtaja Juha Marjosola Suomen Teollisuussijoituksesta, toimitusjohtaja Juha Koponen Tamrosta, toimitusjohtaja Kari Jalas Keskuskauppakamarista, toimitusjohtaja Lars Collin Suomalaisen Työn Liitosta ja kansallinen puheenjohtaja Timo Ketola Suomen Nuorkauppakamarista.

Kilpailu järjestettiin nyt 28. kerran.


Lisätietoja:

kansallinen projektipäällikkö Päivi Väisänen
Tuottava Idea -kilpailu 2006 / Suomen Nuorkauppakamarit ry
puh. 050 590 7295, paivi_vaisanen@surfeu.fi

toimitusjohtaja Juha Marjosola, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. 050 62636, juha.marjosola@teollisuussijoitus.fi
www.teollisuussijoitus.fi