Laseryhtiö EpiCrystalsiin 6 milj. euron jatkosijoitus

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy ja VNT Management Oy ovat tehneet yhteensä 6 miljoonan euron jatkosijoituspäätöksen puolijohdelaserteknologiaa kehittävään EpiCrystals Oy:öön. Tätä teknologiaa käytetään erittäin pienikokoisten projektoreiden, ns. pikoprojektoreiden valonlähteenä.

EpiCrystalsin RGB-puolijohdelasereilla voidaan kaikki projektorin kolme perusväriä toteuttaa erittäin edullisesti. Niiden kilpailuetuja ovat myös pieni koko, suuri teho ja matala virrankulutus. Pikoprojektori integroidaan tulevaisuudessa mm. matkapuhelimeen, digikameraan ja GPS-laitteeseen.

– Tarvitsimme lisäpääomaa alihankintaketjun rakentamiseen, kansainvälistymiseen sekä avainhenkilöiden palkkaamiseen myyntiin, logistiikkaan ja laadunhallintaan, kertoo EpiCrystalsin toimitusjohtaja Tomi Jouhti. – Pääasiakaskuntamme tulee olemaan Japanissa, Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa, joissa tulevat tuotteemme ovat herättäneet runsaasti mielenkiintoa.
– EpiCrystals on kehittänyt ylivoimaisen teknologian pikoprojektorin valonlähteen toteuttamiseen juuri kun markkinat ovat siirtymässä voimakkaaseen kasvuun, toteaa VNT Managementin hallituksen puheenjohtaja Veijo Karppinen.
– EpiCrystals on yliopistolähtöinen teknologiayritys, jonka tuotteet perustuvat erittäin korkeatasoiseen puolijohdeteknologian osaamiseen. Yhtiö tähtää pitkälle ja uskomme, että sillä on kaikki edellytykset maailmanvalloitukseen, arvioi johtaja Henri Grundstén Teollisuussijoituksesta.

Tamperelainen EpiCrystals on perustettu vuonna 2003 ja sillä on tällä hetkellä 13 työntekijää. Teollisuussijoitus ja VNT Management sijoittivat EpiCrystalsiin ensimmäisen kerran vuonna 2004.

 


EpiCrystals Oy
kehittää edistyneitä valonlähteitä seuraavan sukupolven projektionäyttösovelluksiin. Yhtiön patentoitu DeCIBEL® laserteknologia mahdollistaa uusien ultrapienten, kustannustehokkaiden, huippukuvalaatuisten ja pitkäikäisten projektorien valmistuksen. www.epicrystals.com

VNT Management VNT Management Oy perustettiin vuonna 2002. Yhtiö on keskittynyt sijoittamaan uusiutuvaan energiaan, hajautettuun voimantuotantoon, energian säästöön ja puhtaisiin teknologioihin. VNT Management oli ensimmäisiä eurooppalaisia pääomasijoitusrahastojen hallinnointiyhtiöitä, joka keskittyi em. toimialoihin. Yhtiön ensimmäinen pääomasijoitusrahasto, Power Fund I perustettiin vuoden 2003 helmikuussa 17 miljoonan euron suuruisena. Toinen rahasto, Power Fund II perustettiin vuoden 2008 keväällä 63 miljoonan euron kokoisena. www.vntm.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten kokonaismäärä on yli 570 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Lisätietoja:

 

– toimitusjohtaja Tomi Jouhti, EpiCrystals Oy,
matkapuh. 040 753 1224, tomi.jouhti (at) epicrystals.com

 

– hallituksen puheenjohtaja Veijo Karppinen, VNT Management Oy, matkapuh. 040 8371 210, veijo.karppinen (at) vntm.com

– johtaja Henri Grundstén, Suomen Teollisuussijoitus Oy, matkapuh. 050 431 0840, henri.grundsten (at) teollisuussijoitus.fi