LED-valaisimet, pk-yritysten sähköisen liiketoiminnan palvelut, laservalaisu ja matalaenerginen kerrostalo menestyivät Tuottava Idea -kilpailussa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Easy Led Oy, Savonia ammttikorkeakoulun Yritys-Plus -hanke, Cavitar Oy ja Rakennusliike Reponen Oy saivat tämänvuotisen Tuottava Idea -liiketoimintakilpailun pääpalkinnot ja kunniamaininnat.

Kilpailussa etsitään uusia ideoita, jotka ovat jo tuottavassa käytössä. Tavoitteena on edistää innovatiivista yritystoimintaa sekä tuoda esiin uusien liikeideoiden merkitystä yhteiskunnallisessa kehityksessä. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Kauppalehden, OP-Pohjola -ryhmän, kauppa- ja teollisuusministeriön, Suomen Teollisuussijoitus Oy:n, Tamro Oyj:n, Suomen Yrittäjien, Keskuskauppakamarin ja Suomalaisen Työn Liiton kanssa.

Yrityssarjan voittajaksi valittiin halikkolaisen Easy Led Oy:n Led1-LED -valaisin, joka voidaan kytkeä suoraan verkkojännitteeseen ilman muuntajia tai suurta määrää haavoittuvaa elektroniikkaa. Valaisimen LEDejä hallitaan niiden ideaalisella virralla, jolloin niistä saadaan paras valoteho. Lisäksi näin voidaan hyödyntää LEDin pitkä elinikä, tuottaa valoa pienemmällä energiahäviöllä ja saavuttaa merkittävä energiansäästö.

Yhteiskuntasarjan voittajaksi valittiin Savonia ammattikorkeakoulun Yritys Plus -hanke. Sen tavoitteena on tukea Itä-Suomessa toimivia pk-yrityksiä liiketoimintaa hyödyntävien sähköisten ratkaisujen käyttöönotossa. Hanke tarjoaa pk-yrityksille räätälöityjä neuvontapalveluja, joiden avulla tuetaan yritysten siirtymistä mm. verkkolaskutuksen ja Internetin hyödyntämiseen yritysten kilpailukyvyn säilyttämiseksi. Mukana hankkeessa on yli viisisataa yritystä.

Yrityssarjassa kunniamaininnat saivat tamperelainen Cavitar Oy ideallaan Cavilux -tuoteperhe ja heinolalainen Rakennusliike Reponen Oy ideallaan MERAREPONEN -matalaenergiakerrostalo.

Cavilux -laservalaisun tuoteperhe on suorituskykyinen mittalaite tutkimuskäyttöön ja teollisuuden prosessien monitorointitarkoituksiin. Kuvantavilla Cavilux -tuotteilla saadaan reaaliaikaista tietoa hitaasta liikkeestä ultranopeisiin räjähdyksiin, sekä erityistä tarkkuutta vaativista kohteista, joiden mittaaminen ei aiemmin ollut mahdollista. Tuotteen suurin hyötypotentiaali liittyy teollisuuden prosessien laadunvarmistukseen ja ohjaukseen. Cavilux-tuoteperhe on pitkälliseen tekniseen tuotekehitystyöhön perustuva teollinen innovaatio, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet kansainväliseen menestykseen.

MERAREPONEN -matalaenergiakerrostalo säästää lämmityskustannuksia 70% ja takaa viihtyisän, terveellisen ja turvallisen sisäilmaston. Matalaenergiarakennustekniikkaa hyödyntävässä kerrostalossa ei ole lainkaan perinteistä lämmitysjärjestelmää. Asunnot lämpenevät pääosin asukkaiden ja kodinkoneiden tuottamalla lämmöllä. Loput lämmitystarpeesta katetaan kerrostaloa varten kehitetyllä, asuntokohtaisella ilmanvaihtolämmitysjärjestelmällä.

Kilpailun valtakunnalliseen raatiin kuuluivat:

Päätoimittaja Hannu Leinonen, Kauppalehti
Kansliapäällikkö Erkki Virtanen, kauppa- ja teollisuusministeriö
Varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio, OKO Pankki Oyj
Toimitusjohtaja Juha Marjosola, Suomen Teollisuussijoitus Oy
Toimitusjohtaja Jussi Järventaus, Suomen Yrittäjät
Toimitusjohtaja Juha Koponen, Tamro Suomi
Toimitusjohtaja Kari Jalas, Keskuskauppakamari
Toimitusjohtaja Lars Collin, Suomalaisen Työn Liitto
Kansallinen puheenjohtaja Petri Lahtinen, Suomen Nuorkauppakamarit ry.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Kari Riipinen, Tuottava Idea -kilpailu 2007, Suomen Nuorkauppakamarit ry, matkapuh. 0500 80 3138, kari.riipinen(at)ehit.fi

Mika Nummenpalo, Easy Led Oy, puh: (02) 733 7147

Jarkko Pellikka, Savonia ammattikorkeakoulu, matkapuh: 044 785 662

Taito Alahautala, Cavitar Oy, puh. (03) 447 9330

Mika Airaksela, Rakennusliike Reponen, puh. 0207 969 250