Lifeline Venturesille uusi noin 60 miljoonan euron aikaisen vaiheen rahasto

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

”Emme koe olevamme puhdasverisiä sijoittajia. Olemme yrittäjiä, joilla on mahdollisuus sijoittaa toisten yrittäjien kiinnostaviin hankkeisiin. Uskomme, että taustamme auttaa meitä ymmärtämään ja tukemaan alkuvaiheen yritystä”, toteaa Lifelinen toinen perustaja Timo Ahopelto.

Vuonna 2009 perustettu Lifeline Ventures on sijoittanut 55 aikaisen vaiheen yritykseen. Vuonna 2012 aloittaneen Lifeline Ventures Fund I Ky:n sijoitusten arvo on kolmessa vuodessa kolminkertaistunut. Lifeline Ventures on jo irtaantunut viidestä yrityksestä, joiden joukossa ovat Supercell, Facebookille siirtynyt Moves-liikuntasovellus, ja peliyhtiö King.comin ostama Nonstop Games.

”Tulemme mukaan yritykseen mieluiten hyvin aikaisessa vaiheessa, kun sitä vasta perustetaan. Uudella rahastolla tuemme yrittäjiä koko elinkaaren läpi. Kriittisimmät asiat yrityksissä tehdään ensimmäisen kolmen vuoden aikana ja haluamme olla niissä yrittäjän tukena”, jatkaa Lifelinen toinen perustaja Petteri Koponen.

Uuden rahaston myötä aloittaa Juha Lindfors, joka ennen enkelisijoittajaksi ryhtymistään toimi pääomasijoitusrahasto EQT:n Suomen partnerina. Juha on sijoittanut yhdessä Lifelinen kanssa vuodesta 2010.

”Jatkamme Lifelinen mallia, jossa yrittäjä päättää, mitä tekee ja mikä on yritykselleen parasta. Haluamme olla mukana pitkäjänteisesti ja kasvattamassa alojensa isoja ankkuriyrityksiä Suomeen”, toteaa Lifelinen uusi partneri Juha Lindfors.

”Kokemuksemme Lifelinen aikaisemmasta toiminnasta ovat erinomaiset. Toimija on vahvasti kansainvälisesti verkottunut, ja kykenee tuomaan sijoituskohteilleen aitoa lisäarvoa. Uskomme lisäksi Lifelinen kykyyn saada aikaiseksi kiinnostavaa tuottoa rahastosijoittajilleen”, sanoo sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen Teollisuussijoituksesta.

Lifeline Ventures on vuonna 2009 perustettu suomalainen aikaisen vaiheen pääomasijoitusyhtiö, joka on sijoittanut hyvin laajasti bioteknologiasta mobiilipeleihin. Rahaston sijoituskohteita yhdistää mahdollisuus tulla maailman johtavaksi yritykseksi omalla alueellaan. Nyt kerätyssä Lifeline Ventures Fund III Ky –rahastossa ovat institutionaalisina sijoittajina Suomen Teollisuussijoitus Oy, Kasvurahastojen Rahasto II Ky, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Elo, Norvestia Industries Oy ja Suomen Itsenäisyyden Juhlarahasto Sitra, sekä yksityis- ja perheyhtiösijoittajina Veikko Laine Oy, Notalar Oy, Juuranto Invest Oy, Troll Ventures Oy, Geveles Ab, Ilkka Paananen, Mikko Kodisoja, Nissala Oy ja Procurator-Holding Oy. www.lifelineventures.com

Lisätiedot:

Timo Ahopelto, timo.ahopelto(at)lifelineventures.com

Riitta Jääskeläinen, riitta.jaaskelainen(at)teollisuussijoitus.fi