Lifeline Venturesin pääomarahaston koko kasvoi lähes 30 miljoonaan euroon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

31. toukokuuta, 2013. Helsinki – Lifeline Ventures Fund I Ky kasvattaa varhaisen vaiheen pääomarahastonsa kokoa 28.77 miljoonaan euroon. Uusina sijoittajina liittyivät Norvestia Industries ja Suomen Teollisuussijoitus. Aiemmista sijoittajista Kasvurahastojen Rahasto ja Ilmarinen lisäsivät sijoituksensa kokoa. Muita rahaston sijoittajia ovat Sitra, Finnvera, Troll Ventures, Juuranto Invest ja perustajat.

Lifeline Ventures on sijoittanut viimeisen kolmen vuoden aikana 30 varhaisen vaiheen yritykseen yhdessä toimialojensa arvostetuimpien kansainvälisten rahoittajien kuten Accel Partnersin, HealthCapin, Index Venturesin ja True Venturesin kanssa. Lifeline Venturesin kohdeyritykset ovat keränneet yli 170 miljoonaa euroa rahoitusta, rakentaneet kansainvälisesti vahvoja tiimejä ja tuoneet markkinoille lukuisia kohdemarkkinoitaan uudelleen määritteleviä innovatiivisia tuotteita.

”Sijoitamme yrityksen tilanteen mukaan kymmenistä tuhansista aina miljooniin euroihin asti. Tulemme erityisen mielellämme mukaan yrityksiin aivan alkuvaiheessa, kun yrityksen kulttuuri ja tavoitteet ovat vasta muodostumassa”, toteavat Lifeline Venturesin perustajat Timo Ahopelto ja Petteri Koponen.

”Timo ja Petteri ovat kehittäneet erinomaisen mallin työskennellä parhaiden suomalaisten yrittäjien ja kansainvälisten sijoittajien kanssa. He ovat luoneet itselleen mielenkiintoisen aseman eurooppalaisessa startup-kentässä. He ovat meille tärkeä kanssasijoittaja ja heidän kanssaan on hauska tehdä töitä”, kommentoi Kevin Comolli, Accel Partners –riskisijoitusyhtiön partneri.

”Lifeline Ventures on mielenkiintoinen uuden sukupolven pääomasijoitustoimija, joka ketterällä toimintamallillaan löytää sijoituskohteikseen uuden sukupolven yrittäjiä. Yrittäjätaustaisella tiimillä on hyvät toimintaedellytykset muuttuvassa pääomasijoitusmarkkinassa”, toteaa sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen Teollisuussijoituksesta.

Lifeline Ventures on aikaisen vaiheen terveys-, peli- ja teknologiayhtiöihin sijoittava rahasto. Lifeline Venturesin osakkaat Timo Ahopelto, Petteri Koponen ja Ilkka Paananen ovat kokeneita yrittäjiä, jotka sijoittavat kymmenistä tuhansista miljooniin euroihin. Lifeline Ventures etsii kansainvälistä markkinajohtajuutta tavoittelevia startup-yrityksiä. http://lifelineventures.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yhteensä noin 720 miljoonaa euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 510 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 henkilöä. Lisätietoja: www.teollisuussijoitus.fi

Kasvurahastojen Rahasto Ky on Teollisuussijoituksen sekä työeläkeyhteisöjen yhdessä perustama 135 milj. euron rahasto. Se sijoittaa lupaaviin listaamattomiin kasvuyrityksiin sijoittaviin pääomasijoitusrahastoihin.