Luksuskaupan osaaja Steven Cunningham Zsarin toimitusjohtajaksi

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Marraskuussa 2018 Venäjän rajalla avautuneen designer outlet -kylä Zsarin uutena toimitusjohtajana on aloittanut Steven Cunningham. Cunninghamilla on pitkä kokemus muoti- ja vaatealalta sekä outlet-liiketoiminnasta niin Euroopasta kuin Yhdysvalloista. Viimeisten 14 vuoden aikana hän on vastannut kahden menestyneen designer outlet -toimijan, Value Retailin ja McArthurGlenin, johtamisesta. Tätä ennen hän työskenteli 14 vuotta globaalisti tunnetun naisten luksusbrändi Escadan palveluksessa.  

”Zsarin kesä on alkanut vahvasti – juhannuksesta lähtien kylään suuntautuva liikenne on kasvanut erinomaisesti. Vierailijoiden enemmistö on Etelä-Suomen alueelta, mutta myös venäläisiä asiakkaita on aiempaa huomattavasti enemmän. Jo viikkojen ajan myynti on ylittänyt odotuksemme ja uskomme kasvun jatkuvan koko kesäkauden ja alkusyksyn”, kertoo Steven Cunningham.

Uusi toimitusjohtaja on hyvin innoissaan Zsarin kokonaisuudesta ja aikoo tehdä siitä johtavan pohjoiseurooppalaisen huippubrändeihin keskittyneen outlet-kylän. Cunningham näkee myös venäläisten tax-free -ostoksissa valtavan kasvun mahdollisuuden. Kesäkuun viimeisellä viikolla Zsar rikkoi viikkomyyntiennätyksensä, joka ylitti joulun ja pääsiäisen myynnin lähes 50 prosentilla. Positiivisen kehityksen odotetaan jatkuvan läpi koko suomalaisten ja venäläisten lomasesongin.

Zsarin hallitus on erittäin tyytyväinen nimitykseen, sillä Cunningham tuo yhtiöön vuosien monipuolisen kokemuksen muotibrändien parissa työskentelystä ja ennen kaikkea ainutlaatuista osaamista designer outlet -kylien kehittämisestä.

”Haluamme kiittää entistä toimitusjohtajaa ja perustajaa Sami Vainiomäkeä, joka on tuonut Zsarin alusta nykyvaiheeseen. Lisäksi olemme kiitollisia Samille hänen rekrytoituaan alan erityisosaaja Steven Cunninghamin rakentamaan outlet-kylän tulevaisuutta. Vainiomäki pysyy tiiviisti mukana Zsarin toiminnassa osakkeenomistajana ja hallituksen jäsenenä”, sanoo Zsarin hallituksen puheenjohtaja Petri Olkinuora.

Lisätietoja:

Zsar, hallituksen puheenjohtaja Petri Olkinuora, puh. +358 400 333 256

Zsar, toimitusjohtaja Steven Cunningham, puh. +358 50 428 8180 steven.cunningham@zsar.fi

Zsar Outlet Village on ensimmäinen aito designer outlet -kylä Suomessa – ja täysin uudentyyppinen ostoskohde. Zsarin muodin, kodin ja kauneuden liikkeet edustavat kansainvälisiä huippumerkkejä, ja kaikki tuotteet ovat aina 30−70 % normaalihintoja alhaisemmat. Zsar sijaitsee Kymenlaaksossa Vaalimaalla, kivenheiton päässä suurimmalta EU:n ja Venäjän väliseltä raja-asemalta, noin 80 minuutin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Zsarin pääomistajia ovat Ajanta, Entrada, Tesi sekä toimiva johto. www.zsar.fi 

Zsarin kuvia on ladattavissa osoitteessa zsar.fi/images

Ajanta on Ari Salmivuoren vuonna 1989 perustama suomalainen perheomisteinen sijoitusyhtiö. Ajanta toimii kansainvälisesti ja sijoittaa voimakkaasti kasvaviin yrityksiin, joiden liiketoiminta on skaalautuvaa ja kansainvälistettävissä. Ajanta on pitkäaikainen omistaja yli kymmenessä yrityksessä, joita se kehittää yhdessä kumppaneidensa kanssa.

Entrada on perheyhtiö, joka sijoittaa kasvuyhtiöihin ja kiinnostaviin kehityshankkeisiin. Kohteet voivat tulla useilta eri aloilta ja olla eri kehitysvaiheissa, mutta tavoitteena on aina luoda arvoa toimimalla kohdeyrityksissä aktiivisesti. Entrada on tällä hetkellä mukana yli kymmenessä hankkeessa sekä Suomessa että sen ulkopuolella.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,2 miljardia euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomen seuraavalle kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi ja @TesiFII