M-Filesille merkittävä 67 miljoonan euron pääomasijoitus

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen älykkään tiedonhallinnan ohjelmistoyhtiö M-Files Oy on saanut 67 miljoonan euron pääomasijoituksen. Bregal Milestonen johtamaan sijoituskierrokseen osallistuivat myös nykyiset sijoittajat Partech, Tesi ja Draper Esprit.

M-Files tarjoaa älykkään tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisuja, joissa hyödynnetään metatietoja ja tekoälyä eri järjestelmissä olevien tietojen yhdistämiseen. M-Files poistaa tietosiilot ja tarjoaa dynaamisen 360 asteen näkymän sekä pääsyn kaikkeen liiketoimintatietoon riippumatta siitä, mihin järjestelmään tai paikkaan tieto on tallennettu. M-Filesin käyttöliittymä voidaan upottaa suosittuihin sovelluksiin, kuten Microsoft 365:een, Salesforceen ja Google Workspaceen, jolloin päivittäinen tiedonkäsittely tapahtuu mutkattomasti käyttäjälle entuudestaan tuttujen käyttöliittymien kautta.

M-Filesilla on tuhansia asiakkaita yli 100 maassa. M-Filesin asiakaskuntaan kuuluu sekä pk-yrityksiä että suuryrityksiä, jotka käyttävät M-Filesia tehostaakseen toimintaansa ja tuottavuuttansa. M-Filesilla on yli 500 työntekijää 11 toimipisteessään. M-Filesin SaaS-liiketoimintamalli on voimistanut yhtiön vahvaa kasvua viime vuosina. M-Files on nostettu Gartnerin kansainväliseen tiedonhallinnan raporttiin (Gartner Magic Quadrant for Content Services Platforms) vuodesta 2012 lähtien ja nimetty raportissa tiedonhallinnan visionääriksi viisi kertaa peräkkäin.

Cyrus Shey (vasemmalla) and Antti Nivala (oikealla)

Antti Nivala, M-Filesin toimitusjohtaja ja perustaja:

”Bregal Milestonesin laaja kokemus B2B-ohjelmistoalaan sijoittamisesta ja M-Filesin kaltaisista nopeasti kasvavista yrityksistä tekivät heistä kiinnostavan sijoituskumppanin. Olemme tunnistaneet mahdollisuuksia nopeuttaa kasvuamme ja laajentaa edelleen markkinaosuuttamme erityisesti Pohjois-Amerikassa. Tämä merkittävä sijoitus, jonka saimme Bregal Milestonesilta sekä olemassa olevilta osakkeenomistajilta Partechilta, Tesiltä ja Draper Espritiltä, antaa meille mahdollisuuden toteuttaa uusia innovaatioita tuotekehityksessämme sekä tekoäly- ja pilvipalveluissamme, joita tarjoamme ympäri maailmaa.”

Cyrus Shey, Managing Partner, Bregal Milestone:

”Olemme innoissamme saadessamme tehdä yhteistyötä M-Filesin tiimin kanssa tukeaksemme heitä näyttävällä kasvumatkallaan. M-Filesilla on huippuluokan ratkaisu, joka tuo asiakkailleen konkreettista lisäarvoa. Odotamme innokkaasti johdon tukemista kasvun vauhdittamisessa ja M-Filesin johtoaseman lujittamisessa entisestään niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Tämä on kasvupääomarahastomme yhdeksäs sijoitus reilun kahden vuoden sisällä, ja olemme hyvin ylpeitä kumppanuudestamme M-Filesin ja Antti Nivalan kanssa.”

Lisätietoja:

Antti Nivala, toimitusjohtaja ja perustaja, M-Files Oy
antti.nivala@m-files.com
puh. +358 40 556 0471

(Antti asuu tällä hetkellä USA:ssa Austinissa, joten haastattelut mielellään klo 14 jälkeen)

Juha Lehtola, johtaja, venture capital -sijoitukset, Tesi Oy
juha.lehtola@m-files.com
puh. +358 400 647 671

 

M-Files Oy

M-Files tarjoaa älykkään tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisuja, joiden avulla organisaatiot saavuttavat merkittäviä liiketoimintaetuja tehostamalla toimintaansa ja prosessienhallintaansa. M-Files toimii täysin uudella tavalla verrattuna perinteisiin järjestelmiin: M-Files yhdistää eri järjestelmät ja niissä olevan liiketoimintatiedon läpi koko organisaation. M-Files poistaa tietosiilot sekä tarjoaa dynaamisen 360 asteen näkymän ja pääsyn kaikkeen liiketoimintatietoon riippumatta siitä, mihin järjestelmään tai paikkaan tieto on tallennettu (verkkolevyt, SharePoint, CRM, ERP ja muut liiketoimintajärjestelmät). Eri järjestelmien tuottama tieto on yhtenäisesti koko liiketoiminnan käytössä. Tietoa hallitaan intuitiivisesti tekoälyä hyödyntäen sisällön, metatietojen sekä merkityksen perusteella. Käyttäjät löytävät nopeasti oikean tiedon ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta.

Tuhannet yritykset yli 100 maassa käyttävät M-Filesia parantaakseen tietotyön laatua ja tuottavuutta sekä täyttääkseen tiedonhallintaan liittyviä standardeja ja vaatimuksia. M-Files on käytössä noin 1 200 organisaatiossa Suomessa. Asiakkaita ovat muun muassa Wärtsilä, SSAB, Nokian Renkaat, Valmet, Caverion, Finavia, Fingrid, Technopolis, Patria, R-kioski, DNA ja Liikennevirasto. Lisätietoja: m-files.fi.

Bregal Milestone

Bregal Milestone on eurooppalainen kasvusijoitusyhtiö, joka hallinnoi 495 miljoonan euron rahastoa. Yhtiö tarjoaa kasvupääomaa ja strategista apua teknologia-alan johtavien kasvuyritysten tukemiseksi. Bregal Milestone on osa Bregal Investmentsiä, joka on investoinut tähän mennessä yli 15 miljardia euroa.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,6 miljardia euroa. Omistamisen ja onnistumisen kunnianhimoa – tesi.fi | @TesiFII