Maki.vc keräsi 100 miljoonaa euroa kestävään kehitykseen ja syväteknologiaan keskittyvään rahastoonsa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Helsinkiläinen venture capital -yhtiö Maki.vc on käynnistänyt toisen rahastonsa 100 miljoonan euron koossa. Maki.vc Fund II keskittyy sijoituksissaan eurooppalaisiin varhaisen vaiheen kestävän kehityksen ja syväteknologian yhtiöihin. Rahastoon sijoittivat muiden joukossa sekä Tesi että sen hallinnoima Kasvurahastojen Rahasto IV. Tesi oli mukana myös hallinnoijan aiemmassa rahastossa, Maki.vc Fund I:ssä.

”Maki.vc:ssä meitä kiinnostaa erityisesti sen avoin ja innostunut suhtautuminen syväteknologiaa ja kestävää kehitystä edistäviin yhtiöihin, sekä uskallus sijoittaa näihin alueisiin. Maki.vc on sijoittanut esimerkiksi kvanttitietokoneita kehittävään IQM-yhtiöön sekä Spinnovaan, joka kehittää selluloosasta tekstiiliteollisuuden raaka-ainetta. Maki.vc:n kohdeyhtiöt luovat positiivista yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja tästä syystä mekin lähdimme mukaan”, kommentoi sijoitusjohtaja Tapio Passinen.

Lue lisää:

Maki.vc:n blogikirjoitus Maki.vc Fund II -rahastosta 15.9.2021 (englanniksi)

Lisätietoja:

Tapio Passinen, sijoitusjohtaja, rahastosijoitukset, Tesi
+358 40 840 3681
tapio.passinen@tesi.fi

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII