Markkinajohtajat Pohjolan Design-Talo ja Talliosake yhdistyvät

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

kuvan sijainti: www.designtalo.fi | kohde: Jyväskylän asuntomessut, 5 d2 221 | kuvaaja: Ari Nurmela

Uuden yhdistyneen yhtiön toimitusjohtajaksi nousee Pohjolan Design-Talon nykyinen toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski, joka toimii tiiviissä yhteistyössä Talliosakkeen nykyisen toimitusjohtajan Mikko Lahtisen kanssa. Lahtinen ja Taivalkoski muodostavat ensivaiheessa uuden yhtiön johtoryhmän.

”Talliosake on uniikki konsepti, joka on taitavasti hyödyntänyt markkina-aluettaan. Talliosakkeen tuote ja Pohjolan Design-Talon kattava tuoteperhe tulevat näkemyksemme mukaan merkittävästi tukemaan yhteistä kasvua tulevaisuudessa. Tunnemme hyvin toisemme, sillä olemme jo useita vuosia tehneet yhteistyötä Talliosakkeen hankkeiden toteuttajana. Talliosake jatkaa omalla nimellään uuden yhtiön tuoteperheessä, johon kuuluvat Design-Talon lisäksi muuttovalmis Ainoakoti sekä maalikuussa ostettu maan johtaviin hirsitalojen valmistajiin kuuluva Finnlamelli”, kommentoi Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Pohjolan Design-Talon ja Talliosakkeen yhdistymisestä. Talliosake on nopeasti kasvava yritys, jolla on edelleen hyvät kasvumahdollisuudet. Pohjolan Design-Talon laaja osaaminen rakentamisen puolella, vahvat brändit ja tuloksentekokyky tulevat entisestään vahvistamaan liiketoimintaamme. Yhdessä voimme kehittää asiakkaillemme entistä paremman tuotevalikoiman ja tarjota nykyistä parempia ratkaisuja asumiseen, yrittämiseen ja harrastamiseen. CapManin kokemus ja osaaminen mahdollistavat kasvustrategiamme toteuttamisen”, kommentoi Talliosakkeen toimitusjohtaja Mikko Lahtinen.

”Molemmat yhtiöt ovat toimialansa terävintä kärkeä ja yhdistymisen myötä syntyy aivan erityislaatuinen yritys. Pohjolan Design-Taloa ja Talliosaketta yhdistää jo valmiiksi vahva yrittäjähenkisyys, energisyys ja samankaltainen yrityskulttuuri, jotka ovat mahdollistaneet kasvun jopa haastavina aikoina”, sanoo Tuomo Raasio, CapMan Buyoutin partneri ja uuden yhdistyvän yrityksen hallituksen puheenjohtaja.

Sekä Tesi että CapManin hallinnoimat rahastot CapMan Buyout IX ja CapMan Mezzanine V ovat toimineet Pohjolan Design-Talon omistajina vuodesta 2011 lähtien. Pohjolan Design-Talo -konsernin nykyliiketoiminta on kovassa kasvussa kuluvana vuonna: liikevaihto, liikevoitto ja henkilöstön määrä kasvavat yli 50 prosenttia.

Lisätietoja:

Jaakko Taivalkoski, toimitusjohtaja, Pohjolan Design-Talo Oy
puh. 050 3767426

Mikko Lahtinen, toimitusjohtaja, Talliosake / Laponte Oy
puh. 040 9030739

Tuomo Raasio, partneri, CapMan Buyout
puh. 0207 207 505 tai 0400 405 682

Pohjolan Design-Talo Oy (Detapo Oy) on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja. Pohjolan Design-Talon pääomistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Tesi (Suomen Teollisuussijoitus) sekä yrityksen toimiva johto. Yrityksen vuoden 2016 liikevaihto on 71,3 milj. euroa ja se työllistää 209 henkilöä. Pohjolan Design-Talolla on oma ulkoseinäelementtejä valmistava talotehdas Nivalassa sekä lvi- ja sähkötöitä toteuttava Design-Talo Tekniikka Iissä. Maaliskuussa 2017 Pohjolan Design-Talo osti Finnlamelli Oy:n liiketoiminnat. Finnlamelli Oy on yksi Suomen johtavista hirsivalmistajista. Finnlamelli Oy:n vuoden 2016 liikevaihto on 28,3 milj. euroa ja se työllistää 126 henkilöä. Pohjolan Design-Talo Oy on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen. www.designtalo.fi

Talliosake (Laponte Oy) on nopeasti kasvava työ- ja varastotilaa tarjoava 16 hengen yritys. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli 12 milj. euroa ja liiketulos 5 milj. euroa. Talliosake tarjoaa korkeatasoista pienyritys-, harraste-, ja säilytystilaa kuluttajille, yrityksille ja investoijille. Talliosakkeen enemmistön omistaa sen johto ja työntekijät. www.talliosake.fi