Martin Backman aloittaa Teollisuussijoituksen toimitusjohtajana 1.9.2014

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

DI, KTM Martin Backman aloittaa Suomen Teollisuussijoitus Oy:n toimitusjohtajana 1.9.2014. Juha Marjosola jatkaa yhtiön palveluksessa Senior Advisor -roolissa kunnes jää eläkkeelle syyskuussa 2015. Teollisuussijoituksen hallitus nimitti Backmanin tehtävään toukokuussa.

Martin Backmanilla on pitkä kokemus pohjoismaisesta pääomasijoitustoiminnasta. Hän toimi viimeksi toimitusjohtajana CVC Capital Partnersissa Tukholmassa. Ennen tätä hän on työskennellyt Advium Corporate Financessa, Industri Kapitalissa ja Lexel Groupissa. Martin Backman on koulutukseltaan diplomi-insinööri Teknillisestä korkeakoulusta ja kauppatieteiden maisteri Svenska Handelshögskolanista.

”Teollisuussijoituksella on keskeinen rooli suomalaisen kasvuyrittäjyyden rahoittamisessa, yritysten kansainvälistymisen edesauttamisessa sekä työpaikkojen luomisessa. Olemme juuri aloittamassa uutta 100 miljoonan euron sijoitusohjelmaa, jonka kautta edistämme suomalaisen teollisuuden ja yritysrakenteiden uudistumista rahoittamalla lupaavimpien pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä”, sanoo Martin Backman.


Yhteystiedot 1.9. alkaen:

Toimitusjohtaja Martin Backman, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh: 09 6803 6875, sähköposti: martin.backman@teollisuussijoitus.fi


Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen hallinnoitavat varat ovat noin 900 milj. euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 515 yritystä, jotka työllistävät yhteensä yli 50 000 henkilöä. Lisätietoja: www.teollisuussijoitus.fi ja @TesiFII.