Matkustajainformaatio- ja turvallisuusjärjestelmiä kehittävälle Mitronille 3 miljoonan sijoitus Teollisuussijoitukselta ja Eläke-Fennialta

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Eläke-Fennia ovat sijoittaneet yhteensä kolme miljoonaa euroa julkisen liikenteen matkustajainformaatio- ja turvallisuusjärjestelmiä kehittävään Mitron Group Oy Ltd:hen. Yhtiön perustajaosakkaat jatkavat myös omistajina.

Mitron suunnittelee ja valmistaa informaatio- ja turvallisuusjärjestelmiä juniin, metroihin ja raitiovaunuihin sekä lentokentille, juna-asemille, linja-autolaitureille ja kaupunkiliikenteen pysäkeille. Esimerkiksi asemien näyttötauluissa annetaan matkustajille reaaliaikaista aikataulutietoa.

Mitron on kolmen viime vuoden aikana kasvanut markkinaansa nopeammin. Vuoden 2010 alussa tilauskanta oli yli 30 milj. euroa. Asiakaskuntaan Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa kuuluvat mm. Suomen, Ruotsin, Tanskan, Alankomaiden ja Saksan rautatieyhtiöt, merkittäviä kiskokaluston valmistajia sekä Euroopan johtavia järjestelmäintegraattoreita.

– Raideliikenteen markkinakehitys on ollut erittäin hyvää ja samoin Mitron Groupin tuotteiden kysyntä. Tämä sijoitus varmistaa ja vauhdittaa entisestään kasvuamme Euroopassa. Vahvistamme organisaatiotamme sekä Suomessa että erityisesti Euroopassa. Aiomme myös perustaa joitakin uusia maaorganisaatioita nykyisten Saksan ja Puolan yksiköidemme lisäksi, toimitusjohtaja Heino Ruottinen Mitron Groupista kertoo.

– Mitronin tuotteet toteuttavat vihreitä arvoja sekä parantavat julkisen liikenteen asiakastyytyväisyyttä ja turvallisuutta, perustelee sijoitusjohtaja Jussi Hattula Teollisuussijoituksesta.

– Yhtiön johdolla on pitkä kokemus toimialalta ja jo nyt merkittäviä kansainvälisiä asiakkuuksia, yritysrahoitusjohtaja Silja Bjondahl Eläke-Fenniasta toteaa.

Trendit suosivat Mitronin liiketoimintaa: julkinen liikenne kasvaa, ympäristönäkökulma korostuu, rajat ylittävä liikenne lisääntyy, turvallisuusjärjestelmiä tarvitaan enemmän ja matkustusmukavuutta parannetaan.

Mitron Groupin pääkonttori on Suomessa. Kotimaan tytäryhtiöllä Mitron Oy:llä on pääkonttori ja tuotantoa Forssassa sekä haarakonttori Tampereella. Mitron Groupilla on tytäryhtiöt Saksassa ja Puolassa sekä vientikonttori Alankomaissa. Vuoden 2009 liikevaihto oli 9,5 milj. euroa. Konsernissa työskentelee noin sata henkilöä.

Mitron Group Oy Ltd on erikoistunutjulkisen liikenteen informaatio- ja turvallisuusjärjestelmien suunnitteluun ja valmistukseen. Yrityksen toimittamia tuotteita ja järjestelmiä on julkisen liikenteen käytössä niin asemilla kuin kulkuneuvoissa ympäri maailmaa. Mitronin asiakkaat ovat johtavia eurooppalaisia järjestelmäintegraattoreita, raideliikenteen operaattoreita ja liikkuvan kaluston valmistajia. www.mitron.com

Eläke-Fennia on keskinäinen, asiakkaidensa omistama työeläkeyhtiö, jonka tehtävänä on huolehtia työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä eläketurvasta. Eläke-Fennian vakuutusmaksutulo oli vuonna 2009 noin 1,1 miljardia euroa. Sijoitusomaisuuden markkina-arvo oli vuoden 2009 lopussa noin 6,2 miljardia euroa. Yhtiöllä on vakuutettuja työntekijöitä ja yrittäjiä yhteensä yli 210 000. Eläkkeensaajia oli vuoden 2009 lopussa 81 600. Eläke-Fennia on osa Fennia-ryhmää. www.elake-fennia.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Yhtiö sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat noin 650 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Heino Ruottinen, Mitron Group Oy Ltd,
matkapuh. 0500 539 327, heino.ruottinen (at) mitron.com

– yritysrahoitusjohtaja Silja Bjondahl, Eläke-Fennia,
matkapuh. 040 7514 950, silja.bjondahl (at) elake-fennia.fi

– sijoitusjohtaja Jussi Hattula, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
matkapuh. 0400 669 955, jussi.hattula (at) teollisuussijoitus.fi