MeEat varmistanut 8 miljoonan euron rahoituksen kansainvälisen kasvun kiihdyttämiseksi

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Kasvipohjaisia proteiinituotteita valmistava MeEat (MeEat Food Tech Oy) on varmistanut kahdeksan miljoonan euron rahoituskierroksen. Kierroksen ensimmäisessä sulkemisessa yhtiöön sijoittivat sveitsiläinen pääomasijoitusyhtiö Emerald Technology Ventures, Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) ja suomalainen KVKI Capital.

Kerätyllä kasvurahoituksella MeEat vahvistaa asemaansa kasvavassa kasviproteiinimarkkinassa ja hakee voimakasta kansainvälistä kasvua. Rahoitus mahdollistaa myös uusien markkinoiden avaamista. Näitä ovat Saksa, Tanska ja Benelux-maat.

Kiinnostus kasvipohjaisiin proteiininlähteisin kasvaa edelleen Suomessa ja maailmalla. Huoli omasta terveydestä ja ilmaston lämpenemisestä on saanut ihmisiä monipuolistamaan ruokavaliotaan.

Globaali ruoantuotanto aiheuttaa merkittävän osan maailman kasvihuonepäästöistä. Olemme tunnistaneet vaihtoehtoiset proteiinit yhdeksi keinoksi pienentää ruoantuotannon kasvihuonepäästöjä, ja MeEat sopii erinomaisesti Tesin portfolioon konkreettisella vaikuttavuudellaan. MeEatin tiimi on tehnyt erinomaista työtä, ja haluamme olla mukana kiihdyttämässä yhtiön kansainvälistä kasvua yhdessä muiden sijoittajien kanssa”, kommentoi sijoitusta Jan-Patrick Haikkola, sijoituspäällikkö Tesillä.

Sijoitus oli Tesin ensimmäinen yhtiöön.

 

Lue lisää:

 

Lisätietoja:

Jan-Patrick Haikkola, sijoituspäällikkö, kasvu- ja teolliset sijoitukset
jan-patrick.haikkola@tesi.fi
+358 40 964 4527

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,4 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII